Mario Mandžukić je u debitantskoj sezoni u Juventusu uspješniji od Ibrahimovića i Trezegueta

Računajući sva natjecanja, ukupno ove sezone na kontu ima devet golova

FOTO: AFP

Nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu hrvatski nogometaš Mario Mandžukić se zagrijao i danas je jedna od ključnih figura u redovima talijanskog prvaka Juventusa.

Mandžukić je tijekom ljeta prešao iz Atletico Madrida u Juventus i očito mu je bilo potrebno neko vrijeme da se privikne na novu sredinu i ligu. No, kad je uhvatio zalet, naš je napadač počeo raditi ono što mu najbolje ide – zabijati golove.

U Atleticu krenuo bolje

U posljednjih šest kola talijanskog prvenstva postigao je pet pogodaka, a računajući sva natjecanja, ukupno ove sezone na kontu ima devet golova: šest u Seriji A, dva u Ligi prvaka i jedan u Talijanskom superkupu. Paralelno s Mandžukićevim usponom, počeo je i uspon Juventusa koji je vrlo loše krenuo u sezonu, ali je danas već na četvrtom mjestu, sa samo tri boda manje od vodećeg Intera.

https://www.youtube.com/watch?v=HoMUk1m8jfU

Da Mandžukićev start u dresu Juventusa uopće nije loš, svjedoči i statistika dviju velikih zvijezdi i legendarnih napadača Stare dameDavida Trezegueta i Zlatana Ibrahimovića. Trezeguet je u Juventus došao u ljeto 2000. godine i do kraja prosinca postigao sedam golova, šest u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka. Isti je učinak imao i Ibrahimović koji je od ljeta do kraja prosinca 2004. također sedam puta tresao suparničke mreže, svih sedam puta u Seriji A.

Mandžukićev se početak u Juventusu, dakle, može ocijeniti uspješnim iako je u Atleticu prošle godjne krenuo bolje. Do kraja kalendarske godine je postigao 14 golova. Istina je da je nakon toga pao, pa je do kraja sezone još samo šest puta bio strijelac. Valjda će mu u Juventusu drugi dio sezone biti uspješniji.