Martina Navratilova boluje od raka grla i dojke

Oba karcinoma otkrivena su u ranoj fazi, tvrdi njezina glasnogovornica

FOTO: AFP

Legendarna tenisačica Martina Navratilova objavila je da su joj dijagnosticirana dva oblika raka – grla i dojke. Dijagnoze je dobila nakon što je početkom studenog primijetila povećani limfni čvor na vratu. Inače, 66-godišnja Navratilova se prije 13 godina terapijom zračenja izliječila od raka dojka.

“Ovaj dvostruki udarac je ozbiljan, ali još uvijek popravljiv”, rekla je Navratilova. “Nadam se povoljnom ishodu. Bit će grozno neko vrijeme, ali borit ću se svime što imam”, poručila je bivša teniska zvijezda rođena u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

Njezina glasnogovornica dodala je da su “oba karcinoma u ranoj fazi s odličnim izgledima”, prenosi The Times. Navratilova neće ići na Australian Open, koji počinje u Melbourneu 16. siječnja, gdje je trebala imati ulogu televizijskog stručnog komentatora.

Turnir u Wimbledonu osvojila devet puta

Navratilova će započeti liječenje kasnije ovog mjeseca. Kako je rak rano otkriven, proširio se samo u jednom dijelu grla i nije se zahvatio njezine glasnice.

Iako je rak dojke “potpuno nepovezan s rakom grla”, prema riječima njezine glasnogovornice, za sada nisu poznati detalji o toj dijagnozi niti liječenju.

Martina Navratilova, rođena u Pragu 1956., osvojila je devet wimbledonskih pojedinačnih naslova, više od bilo kojeg muškarca ili žene. Profesionalno je igrala tenis čak 32 godine – do umirovljenja 2006. godine.