Mateo Kovačić želi puno sreće Robertu Prosinečkom, ali ne u četvrtak

'Očekujemo šest bodova, kao i uvijek', jasan je Kovačić pred dva gostovanja

31.08.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskih utakmica s Azerbajdzanom i Norveskom. Mateo Kovacic.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija sasvim će se primaknuti plasmanu na Europsko prvenstvo sljedeće godine ostvari li na gostovanjima u Azerbajdžanu (3. rujna) i Norveškoj (6. rujna) dobre rezultate. Zna to i veznjak madridskog Reala Mateo Kovačić koji kaže:

“Očekujemo šest bodova, kao i uvijek. Bit će teško, ali ne sumnjam da smo svi spremni te idemo po dvije pobjede. Ne treba razmišljati o moguća četiri boda, nego idemo prvo odraditi prvu utakmicu pa se onda možemo posvetiti drugoj.”

Što se prve utakmice tiče, mnogo je onih koji izbornika Azerbajdžana Roberta Prosinečkog označavaju najvećom prijetnjom hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Perišić će pomoći Interu

“Drago nam je svima što ćemo ga vidjeti i želimo mu puno sreće, ali ne u našoj utakmici”, poručuje Kovačić koji je malo prokomentirao i prijelazni rok nogometaša koji je njega iz Intera preselio u Real Madrid, a suigrača iz reprezentacije Ivana Perišića poslao u njegov bivši klub sa San Sira:

“Sve je odlično, Real Madrid je veliki, najveći klub i sve ide ‘po špagi’. Sigurno sam imao i početnu tremu, ipak je san svakoga igrača izaći na Santiago Bernabeu. Drago mi je što je Perišić otišao u Inter, i zbog kluba i zbog njega, i mislim da će Inter s njime biti vrlo dobra momčad.”