Mayweather na vaganju teži od Pacquiaoa, Tyson udario navijača

Uvod u borbu koja je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju

LAS VEGAS, NV - MAY 01: Floyd Mayweather Jr. (R) and Manny Pacquiao face off during their official weigh-in on May 1, 2015 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. The two will face each other in a welterweight unification bout on May 2, 2015 in Las Vegas.   Al Bello/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Uoči meča Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa, koji je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju, borci su prisustvovali službenom vaganju, čiji rezultati su pokazali da je Mayweather nešto teži.

Točnije, Mayweather ima 66,22 kilograma, a njegov protivnik Pacquiao je lakši sa 65,77 kg. Propisi govore da boksači u velter kategoriji ne smiju biti teži od 66,7 kilograma, tako da su obojica zadovoljila to pravilo.

Najunosniji dvoboj u povijesti

Dvoboj Mayweathera (Money Mana) i Pacquiaoa (Pac-Mana) pamtit ćemo kao novčano najunosniji dvoboj u povijesti boksa. Mayweather će zaraditi oko 180 milijuna dolara, a Pacquiao oko 120 milijuna.

Od tv prijenosa u sustavu “pay-per-view” (plati i gledaj) zarada se procjenjuje na više od 300 milijuna dolara. MGM Grand Garden Arena u Las Vegasu prima 16.500 gledatelja, a zarada od ulaznica bit će oko 74 milijuna dolara.

Telegramovu najavu meča pročitajte OVDJE.

Tyson se obračunao s napornim obožavateljem

Na vaganju, koje je po prvi put bilo otvoreno za gledatelje i na kojem je bilo oko 16 tisuća navijača, prisustvovao je i bivši legendarni boksač Mike Tyson. Njega je u jednom trenu, dok je sjedio u publici, zagrlio jedan navijač, a Tysonu se to nije svidjelo pa ga je odgurnuo i lagano udario laktom, piše Fightsite.