Dinamo platio rekordan iznos za 19-godišnjeg Marka Roga (i to je najveći transfer u povijesti HNL-a)

Dinamo je platio četiri milijuna eura odštete, a Rog potpisao na 5 godina

SONY DSC
FOTO: GNK Dinamo

Dosadašnji nogometaš Splita Marko Rog (19) postao je najnovije pojačanje Dinama. Goal.com navodi da je Dinamo za jednog od najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj (koji je zahvaljujući svojim igrama već upisao i nastup za A reprezentaciju) platio četiri milijuna eura odštete što je rekord HNL-a.

Informaciju o angažiranju Roga na svojim je web stranicama večeras potvrdio i Dinamo, a mladić koji dolazi iz Splita bio je oduševljen nakon potpisa 5-godišnjeg ugovora.

Sretan jer je postao igrač Dinama

– Stvarno ne znam kako bih opisao koliko sam sada sretan jer sam postao igrač Dinama. Prije svega bih se želio puno zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana, hvala im na svemu što su napravili za mene, a isto tako i veliko hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo – izjavio je Rog.

Rog je u nešto više od godinu dana stigao iz treće lige do redova hrvatskog prvaka, podsjeća Hina. Bio je član Varaždina kada su njegov talent uočili mnogi domaći i strani klubovi. Najbrži i najkonkretniji je bio Split i prošlo ljeto je preselio u Park mladeži. U novom klubu je igrao sjajno i dogurao je do poziva u reprezentaciju.

– U nešto više od godinu dana iz treće lige u Dinamo. Presretan sam… Ne trebam uopće reći kako u mom kraju svi navijaju za Dinamo, svi znamo koliko su Modri kvalitetni i što znači Dinamo; u Hrvatskoj i šire. Ovo mi je velika pohvala, znam da je u Dinamu sjajna konkurencija i da su u svlačionici sve redom odlični igrači, no ako su se odlučili za mene onda sigurno misle kako u Maksimiru ima mjesta za mene. Tako razmišljam i ja, cijenim svakoga, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i jedva čekam prvi trening i utakmice – rekao je Rog.

Moderan tip nogometaša

Pun lijepih riječi o novom pojačanju bio je i trener Modrih Zoran Mamić.

– Jako smo sretni što smo uspjeli dogovoriti Markov dolazak u Dinamo jer se radi o izuzetno talentiranom, ali i već danas jako kvalitetnom igraču. Marko je moderan tip nogometaša, brz i okomit, sjajnih motoričnih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. U samo godinu dana je bezbroj puta dokazao svoje kvalitete, pomno smo ga pratili i smatramo da može puno dobroga donijeti našoj momčadi. Puno puta sam rekao kako detaljno pratimo našu ligu i kada se pokaže igrač koji kvalitetom na terenu i van njega odgovara kriterijima Dinama onda reagiramo. Marko je sigurno taj igrač, ja mu želim puno sreće i zdravlja i prije svega dobrodošlicu u naš klub – rekao je sportski direktor i trener Modrih Zoran Mamić.

Novi igrač Modrih obavit će liječnički pregled nakon kojeg će se priključiti Modrima na pripremama u Sloveniji.