Nekad je nužno odabrati stranu

Medveščak je ponovno poražen, a to znači da su im izgledi za doigravanje svedeni na minimum

Medvešak na 9. mjestu Zapada ima pet bodova manje i utakmicu više od Slovana

01.11.2015. Zagreb - Dom Sportova, KHL, 29. kolo, KHL Medvescak - HC Slovan. Edwin Hedberg.
Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U dvoboju protiv Slovana, direktnog suparnika za mjesto u doigravanju za naslov prvaka u KHL-u, hokejaši Medveščaka upisali su poraz 2-3 (1-1, 0-0, 1-2) i tako na minimum sveli svoje izglede za nastup u drugom dijelu sezone.

Zagrebačka momčad deveta je u poretku klubova Zapadne konferencije sa 74 osvojena boda iz 54 odigrane utakmice, a osmoplasirani Slovan sada ima pet bodova više i odigranu utakmicu manje.

Propuštena prilika

Treba naglasiti da je Medveščak u Bratislavi propustio veliku priliku stići do pobjede budući da su imali vodstvo 2-1 na ulasku u treću, posljednju dionicu igre, ali i pet minuta igrača više. Isključenje zbog udaranja suparnika u područje vrata zaradio je Mihalik. Gol kojim bi se dodatno odvojili od domaćina nisu postigli, a u završnici susreta dva su puta pokleknuli za poraz koji bi se mogao pokazati i presudnim u njihovim nastojanjima da se domognu doigravanja.

Gilbert Brule (18:15) bio je strijelac za Medveščak kojim je rezultat poravnat nakon što je tri i pol minute prije njega precizan bio Tomaš Hundratek, a na 2-1 za hrvatsku momčad rezultat je na otvaranju treće trećine povisio Radek Smolenak. Možda i ključnim za konačan rezultat pokazala se promjena vratara u redovima Medveščaka. Ozlijeđeni Danny Taylor u tim je trenucima morao je na klupu, a Gašper Krošelj svoju priliku do kraja utakmice baš i nije iskoristio na najbolji mogući način.

Šest gostovanja

Rok Tičar (51:24) postigao je izjednačujući pogodak za domaćina u trenucima igre s igračem više, dok je za pobjedu precizan bio Vaclav Nedorost niti minutu prije kraja susreta.

Medveščaku je preostalo odigrati šest utakmica, svih šest na gostujućem ledu i to kod Sibira, Metalurga, Amura i Admirala, Lokomotiva i Sočija.