Medveščak u Zagrebu pobijedio Soči i prekinuo niz od četiri uzastopna poraza

Pobjednik je odlučen nakon izvođenja kaznenih udaraca

11.12.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 42. kolo, KHL Medvescak - HK Soci. Patrick Bjorkstrand, Janne Jalasvaara. 
Photo:
FOTO: PIXSELL

U susretu 42. kola KHL lige hokejaši Medveščaka su u petak u Ledenoj dvorani Doma sportova nakon kaznenih udaraca pobijedili Soči sa 3-2 (0-0, 0-1, 2-1/ 1-0).

Soči je vodio sa 2-0 golovima Vladimira Maleviča (37:01) i Pjotra Sčastlivija (43:24), a izjednačenje Medveščaku donijeli su Edwin Hedberg (54:31) i Patrick Bjorkstrand (57:16). Pobjednik je odlučen nakon izvođenja kaznenih udaraca, a za slavlje “medvjeda” pogodio je Colby Genoway.

‘Medvjedi’ su ogled protiv kluba iz olimpijskog grada dočekali s nizom od četiri uzastopna poraza. Posljednju pobjedu Medveščak je ostvario krajem studenog na gostovanju kod Avtomobilista.

Bilo je to drugo gostovanje Sočija u ‘brlogu’, te ukupno treći susret ‘Medvjeda’ s momčadi sa Crnog mora. Iz prošlosezonske dvije utakmice svaka momčad je upisala po pobjedu na domaćem ledu.

Slijedi gostovanje u Finskoj

Medveščak se trenutačno nalazi na 9. mjestu Zapadne konferencije sa 59 bodova, koliko ima i osmoplasirani Dinamo Minsk, koji ima dvije utakmice manje. Po osam najboljih iz obje konferencije ide u doigravanje.

Idući susret Medveščak će imati 14. prosinca na gostovanju kod finskog Jokerita, a potom slijede dvije domaće utakmice, 22. prosinca protiv Dinama iz Rige, a dva dana kasnije protiv istoimenog kluba iz Minska.