Mercedesovim vozačima prvi red i rekord pred posljednju F1 utrku sezone

Po petnaesti puta u sezoni Mercedesovi vozači kreću zajedno iz prvog reda

Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver (R) drives ahead of Scuderia Ferrari's German driver Sebastian Vettel  at the Monaco street circuit in Monte-Carlo on May 24, 2015, during the Monaco Formula One Grand Prix. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Dvojica Mercedesovih vozača krenut će iz prvog stratnog reda u utrku koja se u nedjelju vozi za Veliku nagradu Abu Dhabija. Posljednja je to utrka u ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu Formule 1 u kojem su naslov već proslavili Lewis Hamilton, u konkurenciji vozača, i Mercedes, u momčadskoj konkurenciji.

S prve pozicije krenut će Nico Rosberg kojem je ovo šesti uzastopni pole-position i sedmi u sezoni u kojoj je ostvario pet pobjeda i osvojio drugo mjesto ukupnog poretka vozača. Uz njegov bok kreće aktualni i trostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, a sve to znači da je Mercedes u 2015. godini stigao do rekordnog ostvarenja u natjecanju. Naime, njihovi su vozači u subotu po petnaesti puta ostvarili dva najbolja kvalifikacijska rezultata što niti jednom dvojcu momčadi nikada nije pošlo za rukom.

U konkurenciji ostalih najbolje je vrijeme ostvario Ferrarijev Kimi Räikkönen ispred Sergija Pereza iz Force Indije, dok je najveće iznenađenje tek šesnaesta startna pozicija četverostrukog svjetskog prvaka i trećeg u ovosezonskom poretku vozača. Još jedno mjesto slabiji od Sebastiana Vettela je Fernando Alonso.