Messi nakon napada na obitelj odbio nagradu za najboljeg igrača Cope

Messijev brat Rodrigo pogođen je u glavu, pa je obitelj udaljena s tribina

TOPSHOTS
Argentina's forward Lionel Messi walks with the second place medal of the 2015 Copa America football championship, in Santiago, Chile, on July 4, 2015. Chile defeated Argentina 4-1 in the penalty shootout.   AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA
FOTO: AFP

Roditelji Lionela Messija, Celia i Jorge, i dvojica braće, Rodrigo i Matias, morala su biti udaljena na sigurno mjesto nakon što su napadanuti od čileanskih navijača tijekom finala utakmice Cope Americe koja je završila pobjedom domaćina.

Rezultatom 4-1 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio je Čile premijernu pobjedu na Copi, no ne priča se samo o slavlju navijača već i o njihovom sramotnom ponašanju.

Sigurnosna služba s tribina reagirala je nakon što je Messijev brat Rodrigo pogođen nepoznatim predmetom u glavu, pa je ostatak utakmice obitelj najboljeg nogometaša današnjice odgledala u televizijskoj kabini na stadionu. O uvredama kojih su se naslušali na račun uspješnog sina ne treba previše pisati, one su, nažalost, dio folklora svake utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=pQwVn6CvxBc

Messi odbio nagradu

Ništa bolje nije prošla niti obitelj Segija Agüera koji su također doživjeli neugodnosti od čileanskih navijača.

Možda je sve navedeno i razlog zbog kojega Messi, kojeg su Čileanci dobrano istukli, a posebice Medel nogom u trbuh, nije želio po završetku turnira primiti nagradu namijenjenu najboljem pojedincu turnira koja je samo iščezla s podija za dodjele što se može vidjeti u video-zapisu.

https://www.youtube.com/watch?t=43&v=mZ4vxO-SJXQ