Nekad je nužno odabrati stranu

Mila Horvat stigla u Hrvatski nogometni savez. Je li to početak stvaranja njihove televizije?

Predsjednik Šuker rekao je da je Mila Horvat pojačanje za buduće projekte

21.12.2015., Zagreb - U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, u hotelu Westin odrzan je Veliki dan hrvatskog sporta na kojemu su dodijeljene nagrade najboljim hrvatskim sportasima. Nagradu za najboljeg promicatelja Hrvatske u svijetu dobila je hrvatska muska nogometna reprezentacija. Davor Suker, Mila Horvat. Photo:
FOTO: PIXSELL

Hrvatski nogometni savez službeno je na svojim stranicama potvrdio dolazak voditeljice Mile Horvat u svoju organizaciju. Ona je karijeru dugo gradila na HRT-u, koji je 1. siječnja napustila nakon 13 godina.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker o novom pojačanju svojeg saveza rekao je: “Izuzetno mi je zadovoljstvo što će Mila Horvat svojim znanjem i iskustvom pojačati organizacijsku shemu i buduće projekte u Hrvatskom nogometnom savezu”.

Objedinjenje TV prava

Postavlja se pitanje je li to prvi korak prema osnivanju HNS-ove televizije, o čemu je Telegramov Aleksandar Holiga već pisao, a tekst pročitajte OVDJE. Podsjetimo, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović u ljeto prošle godine Sportskim novostima je izjavio: “Hrvatski nogometni savez razmišlja da sva televizijska prava prvi put u povijesti objedini te da na posebnom kanalu emitira utakmice Prve HNL, Druge HNL, neke derbije Treće lige, mladih reprezentacija, futsala, ženskog nogometa… Vlasnik kanala bio bi jedino i isključivo HNS”.

HNS ne odustaje od televizije

Kako je Telegram u tiskanom izdanju od 9. siječnja objavio, HNS nije odustao od prijenosa elitne domaće nogometne lige na vlastitom kanalu. No, prepreku predstavlja važeći ugovor po kojemu tvrtka Sportska dimenzija ima TV prava na 1. HNL još četiri i pol godine, tj. do kraja sezone 2019./20. HNS želi osporiti taj ugovor i zadržati prava za sebe.