Milevskij sada kaže da ipak nije istina da je pio, da su to zagrebački novinari izmislili

Njegove izjave u zadnjem intervjuu nisu u skladu s napisanim u pismu hrvatskim navijačima

FOTO: screenshot/instagram

Artem Milevskij je s dva raskida ugovora zatvorio splitsku priču, a po povratku u rodni Minsk ukrajinski reprezentativac je odlučio otvoriti dušu i ispričati što se zapravo dogodilo. Posrnuli nogometaš dao je opširan intervju za jednu ukrajinsku stranicu, a mi prenosimo samo dio koji se tiče njegovog odlaska iz Lijepe naše.

“Sve priče o uhićenju i vožnji u pijanom stanju nisu istinite. To su izmišljotine jednih novina iz Zagreba. Uopće ih ne želim komentirati i vraćati se na to. Bilo je to jedno neugodno iskustvo, svo blato koje su novinari bacili na mene. Hrvatski mediji su vrlo strogi prema strancima”, smatra Milevskij, koji je još jednom ponovio priču o odlasku u Rim zbog viznog režima.

Prema njegovim riječima, zaustavila ga je policija, a kako nije imao sve potrebne dokumente, odveden je u policijsku postaju.

“Nisam prošao kroz crveno svjetlo, nisam pio. Bila je to policijska kontrola na cesti, a ja nisam imao sve potrebe papire. Nisam ni znao za to. Policija me pustila, dobio sam kaznu koju sam platio, ali nisam otišao na trening u teretanu i javio u klub što se dogodilo. Predsjednik kluba se jako naljutio na mene, sve se zbilo jako brzo. Zapravo, ja sam isto već počeo razmišljati o povratku kući. Rekao sam im hvala i – žao mi je, te smo raskinuli ugovor na obostrani zahtjev. Spakirao sam se i odletio u Minsk.”

Milevskij, pak, nije rekao zbogom prijateljima.

“Imam odlične odnose sa obitelji Gorana Sablića, stekao sam brojne prijatelje. Obećao sam doći na ljeto i ispunit ću obećanje. Stvarno volim taj grad i uvijek će mi ostati u srcu. Preporučam svima da otputuju tamo na odmor, evo sad je tamo 20-ak stupnjeva. Posjetite Split, Dubrovnik, južnu Dalmaciju…Tamo je fantastično!”

Te izjave nisu u skladu s onime što je napisao u oproštajnom pismu splitskim navijačima, a o čemu je Telegram već pisao. Podsjetimo, nakon što je hrvatski prvoligaš Split raskinuo ugovor s 30-godišnjom ukrajinskom zvijezdom zbog kršenja klupskog pravilnika, nogometaš je objavio pismo u kojem se ispričava navijačima i ističe svoju ljubav prema tom hrvatskom gradu. Milevskij je, naime, pravilnik prekršio svojim ponašanjem izvan terena, a Net.hr piše, pozivajući se na izvore iz Splita, da je nogometaš umjesto na treningu u ponedjeljak završio u policijskoj postaji s izmjerena dva promila alkohola u krvi.

Nekoliko dana nakon što su njegov odlazak potvrdili u klubu, oglasio se i Ukrajinac koji se javnosti objavio putem pisma koje prenosi 24sata. U nastavku teksta njegovu poruku možete pročitati u cijelosti.

Njegova strana priče

Najiskrenije mi je žao zbog svega što se dogodilo. Emotivac sam po prirodi i neke stvari me pogađaju duboko u srce. Slijedom brojnih novinskih tekstova o meni proteklih dana u medijima, želim, i dužan sam, iznijeti i svoju stranu priče.

U Rimu nisam bio zbog provoda, već zato što sam morao izaći iz Hrvatske da bi mi se produljila viza. U taj nesretni ponedjeljak nakon ručka sam popio čašu ili dvije vina, kako je i običaj ovdje u Dalmaciji. Najveći problem je to što uz sebe nisam imao vozačku dozvolu, koju sam izgubio. Vozio sam najnormalnije, nisam ludovao u automobilu ni krivudao po cesti, nikog nisam ugrozio niti sam napravio ikakav prometni prekršaj.

https://www.youtube.com/watch?v=xUU5DR1Ob7k

`Nisam alkoholičar i neradnik`

Bole me napisi u medijima u kojima me se karakterizira kao alkoholičara i neradnika. Nisam takav, promijenio sam se, neka životna iskustva su me opekla i naučila mnogo. U Turskoj sam slupao Ferrari i preživio Božjim čudom. Od tada nisam sjeo za volan pod utjecajem alkohola.

Teško mi je zbog svega. Nisam imao namjeru povrijediti ni izigrati ikoga, a posebno ne mog prijatelja Gorana Sablića, koji mi je pružio ruku spasa kad mi je bilo najteže. Nažalost, sudbina se poigrala sa mnom i cijeli splet nesretnih okolnosti doveo je do situacije zbog koje mi je raskinut ugovor.

Radio sam ozbiljno proteklih mjeseci, nisam izlazio, cijelo vrijeme bio sam u teretani ili na Marjanu, individualno trenirao… Toliko sam se želio vratiti nogometu. Alkohol nisam ni okusio proteklih mjeseci, ovo je bilo prvi put da sam nakon ručka, još pod dojmom te pobjede protiv Dinama, popio malo vina. I uhvatili su me. Pitam se zašto je tako moralo biti, ali očito je Bog tako htio.

Bez nogometa

Možda i zbog činjenice što me sad obitelj u Minsku treba više nego ikad prije. Imamo obiteljskih problema o kojima nisam spreman pričati, ali moram biti uz njih, uz majku, oca i sestru. Moram im u ovim teškim trenucima za sve nas biti potpora i oslonac. Nismo živjeli zajedno od moje 15. godine, kad sam roditeljski dom napustio otišavši trbuhom za kruhom u Ukrajinu. Neko vrijeme neću igrati nogomet, bit ću isključivo uz obitelj u Bjelorusiji. Silno mi nedostaju. Jedva ih čekam zagrliti i nadoknaditi bar dio svih tih godina izgubljenog djetinjstva, koje sam proveo isključivo posvećen nogometu.

Poslije ću odlučiti što ću i gdje ću, hoću li nastaviti profesionalnu nogometnu karijeru ili ću završiti trenersku školu i posvetiti se tome. Znanja imam, nogometnog iskustva također, a i želje. Volio bih sve to jednog dana prenijeti na mlađe generacije nogometaša.

Tužan i sretan istovremeno

Sutra odlazim iz Splita. Tužan sam i sretan istodobno. Tužan jer odlazim iz grada koji sam neizmjerno zavolio, kojem će zauvijek pripadati moje srce, a sretan jer sam bogatiji za divno iskustvo igranja u klubovima kao što su Hajduk i Split.

Najbogatiji sam za divna prijateljstva, za obitelj Sablić, koja mi je pružila toplinu obiteljskog doma, podršku i utjehu kad je bilo najpotrebnije. Obitelj po krvi imam u Minsku, a u Splitu imam Sabliće, obitelj po srcu. Hvala im neizmjerno na svemu. Nedostajat će mi. I moj Split također. Ovo je moje doviđenja, ne zbogom. Dolazit ću ovamo svako ljeto, a možda se jednom vratim i živjeti ovdje. Hvala Hajduku i Splitu, svim navijačima, i dobrim ljudima koji su me podržavali i voljeli, nikad vas neću zaboraviti. Zauvijek ću u srcu ostati

Vaš Mile Splićanin.