Mladi dinamovci s 2-1 su pobijedili Arsenal u Londonu i izborili doigravanje Lige prvaka

Vrijednu pobjedu Modrima su donijeli Josip Brekalo i Amer Gojak

24.11.2015.,London, Engleska - UEFA juniorska Liga prvaka, skupina F, 5. kolo, Arsenal -  GNK Dinamo Zagreb. Ivan Sunjic. Photo:
FOTO: PIXSELL

Mlada momčad Dinama pobijedila je Arsenal u Londonu 2-1 i izborila doigravanje Lige prvaka. Svi pogoci postignuti su u drugom poluvremenu, a vrijednu pobjedu Modrima su donijeli Josip Brekalo i Amer Gojak.

[ UEFA Youth League ] Vrijedna 2:1 pobjeda juniora protiv Arsenala u Engleskoj! Bravooo! :)Great 2:1 win vs Arsenal! Congrats! :)

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 24. studeni 2015

Dinamo je u London doputovao ojačan za dva imena, Danijem Olmom i Filipom Benkovićem. Uz to, Modri su imali veliki motiv prolaska u drugu fazu natjecanja, a morali su naplatiti i neke dugove. U prvoj utakmici u Zagrebu Arsenal je, naime, slavio s 2:0.

Ravnopravno prvo poluvrijeme

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova u Londonu, Dinamo je po statistici bio ravnopravan Arsenalu. Englezi su imali tri udarca u okvir gola, a dinamovci jedan manje, obje momčadi su imali četiri šuta van okvira gola. Isto tako, suparnici su učinili i po jednu izmjenu u momčadi. Kod Dinama, umjesto Vujice u 38. minuti je ušao Čabraja, dok su Englezi bili primorani na izmjenu znatno ranije. Robinson je u 18. minuti ušao umjesto Hindsa.

U prvom poluvremenu obje momčadi su imali po nekoliko prilika. U redovima Modrih najopasniji, a i najraspoloženiji je bio Josip Brekalo, a Arsenal je prijetio preko Alexa Iwobija i Reissa Nelsona, ali njihove udarce je uspješno zaustavljao Dinamov golman Adrian Šemper.

Brekalo načeo Topnike

Rezulatat 0:0 je stajao na semforu sve do 54. minute kada je hrvatska ekipa povela, a strijelac je bio Brekalo koji je uspio zatresti mrežu Arsenalovog golmana Huga Ketoa.
Taj je pogodak dodatno ohrabio dinamovce koji su vrlo brzo postigli drugi pogodak. U 69. minuti gol za velikih 2:0 postigao je mladi napadač Dinama Amer Gojak.

Arsenal se nije predavao i nagrada je došla u 78. minuti, kada je za domaći sastav zabio Mavididi, a do kraja utakmice mladi dinamovci uspjeli su se obraniti i izboriti doigravanje Lige prvaka.

untitled36

U drugom susretu skupine F Bayern je na domaćem terenu izgubio od Olympiacosa 0-1. Arsenal i Dinamo imaju po 10 bodova, slijedi Olympiacos sa 7, a poslljednji Bayern ima 1 bod. U posljednjem kolu, 9. prosinca, Dinamo dočekuje Bayern, a Olympiacos igra protiv Arsenala.

Dvoboj juniorskih momčadi uvertira je u večerašnji susret 5. kola skupine F Lige prvaka u kojoj će Dinamo u 20.45 sati u Londonu pokušati još jednom iznenaditi moćni Arsenal, kao što je to uspio učiniti sredinom rujna u Zagrebu kada je slavio sa 2-1.