Modrić održao presicu s novim trenerom Benitezom, a on mu je rekao da je važan Realu

Real Madrid priprema se u Australiji, a Hrvat želi što prije zaboraviti prošlu sezonu

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić i njegov novi trener u Real Madridu Rafael Benitez održali su konferenciju za medije tijekom priprema momčadi u Australiji.

Modrić je prokomentirao nagađanja o odlasku braniča Sergija Ramosa iz kluba, o čemu se u zadnje vrijeme mnogo govori: “Nadam se da će ostati, on je naš kapetan i vođa na terenu i izvan njega. Mislim da je sretan u Madridu”, prenosi njegovu izjavu Goal.

 

Zatim je Modrić prokomentirao treninge s novim strategom: “Treninzi su zabavni, puno vježbamo s loptom što je dobro jer mi igrači ponekad ne volimo raspravljanje o taktici. Nadam se da ćemo što prije prihvatiti ideje novog trenera”, izjavio je.

Modriću je prošla sezona bila obilježena ozljedama, a hrvatski reprezentativac priželjukuje puno bolju situaciju u narednom razdoblju. “Želim je što prije zaboraviti zbog dvije teške ozljede. Želim naporno raditi i igrati na razini na kojoj sam igrao prije ozljeda. Nadam se da sam bio i da ću biti važan ovoj momčadi”, izjavio je Modrić, a Benitez se nadovezao: “Jesi, važan si”.

Nada se dobroj suradnji

Nakon toga hrvatski reprezentativac se osvrnuo na rad s Benitezom, koji je na klupi Reala ovo ljeto naslijedio Carla Ancelottija: “Puno sam razgovarao s trenerom, o tome kako igrati bez lopte i kako igrati u napadu. Čuo sam da je zahtjevan, da traži puno, ali to mi se sviđa. Još se upoznajemo, ali nadam se da ćemo imati dobar odnos”, rekao je.

Benitez se morao osvrnuti na dva potencijalna transfera: Davida de Geu kojeg Real želi dovesti i Ramosa koji će možda napustiti Kraljevski klub: “De Gea nije naš igrač pa o njemu nemam što reći, a Ramos nam je ključan i nadam se da će ostati. Nogomet je čudan svijet, imam puno poštovanja prema Van Gaalu, ali vjerujem da će Ramos ostati”, poručio je.