Moguće je da Italija (a čeka je utakmica s Hrvatskom) ostaje bez izbornika

Antonio Conte pod povećalom je u istrazi vezanoj uz namještanje rezultata

Italy's coach Antonio Conte holds a press conference at the Vassil Levski stadium in Sofia on March 27, 2015 on the eve of the Euro 2016 qualifying group H football match between Bulgaria and Italy. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Jutarnji sati srijede dobrano su potresli vrh svjetskog nogometa korupcijskim skandalom u kojeg su umiješani visoki dužnosnici FIFA-e, a isto bi se moglo dogoditi u nadolazećim danima u talijanskom nogometu. Neki tamošnji mediji pišu da bi i izbornik talijanske nogometne reprezentacije, zbog skandala uz koje se njegovo ime veže, mogao platiti pozicijom.

U Italiji je u tijeku istraga vezana za namještanje rezultata nogometnih utakmica čiji se jedan dio seže do Antonija Contea. Aktualni izbornik Talijana pod lupom je zbog nekih rezultata ostvarenih dok je sjedio na klupi Siene u sezoni 2010/11, zbog čega je već odradio četveromjesečnu suspenziju.

U predvečerje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine koju će Talijani odigrati u Splitu protiv Hrvatske 12. lipnja, Conte je ponovno suočen sa sudskim postupkom čiji je dio zbog istrage vezane uz namještanja utakmica u Talijanskom kupu, Seriji B i nižim razredima talijanskog nogometa.

Gazzetta traži ostavku

Tamošnji mediji pišu da su istražiteljima posebno zanimljive dvije Conteove utakmice, Novara – Siena i AlbinoLeffe – Siena .

Obrana vjeruje da će izbornik biti oslobođen optužbi bude li slučaj podvrgnut brzom sudskom postupku i ustraje u tome da je on suspenziju već odslužio. La Gazzetta dello Sport smatra da Conte, bude li ponovno upetljan u sudski proces, nema druge nego odstupiti s pozicije izbornika. Taj navod obrazlažu njegovom nemogućnošću da se uslijed gubitka mirnoće u potpunosti koncentrira i da svoj maksimum u kvalifikacijama za EP. Pišu da će biti suočen s bolnim izborom, ali da će morati napustiti klupu reprezentacije.