Mourinho ga je hvalio, sudac mu je oprostio, ali Savez prijeti kaznom Diegu Costi

Costa je prošao bez kazne u utakmici protiv Arsenala. Mogla bi ga ona sustići sada

FOTO: Screenshot

Tri utakmice zabrane igranja prijete Chelseajevom napadaču Diegu Costi potvrdi li Engleski nogometni savez (FA) ‘navodni čin nasilnog ponašanja’ napadača momčadi u gradskom dvoboju protiv Arsenala.

Riječ je o utakmici 6. kola engleske Premierlige koju su na Stamford Bridgeu u Londonu igrali domaćin Chelsea i gostujući Arsenal. Costa je u tom subotnjem dvoboju djelovao poprilično nervozno u igri bez lopte te je kamera zabilježila nekoliko njegovih provokacija, ali i udaraca u Laurenta Koscielnyja i Gabriela Paulistu.

https://www.youtube.com/watch?v=SAshM3B6A1o

Mourinho nije bio u pravu

Menadžer momčadi Jose Mourinho nakon utakmice je odbacio takve navode, imenovao Costu najboljim pojedincem susreta i ponovno prozvao Arsenalova menadžera Arsenea Wengera zbog žalbi nakon poraza (završilo 2-0 za Chelsea). Ipak, ono što nije vidio, ili svirao, glavni sudac utakmice Mike Dean otkrile su snimke nakon ogleda.

U utakmici u kojoj su isključena dvojica Arsenalovih nogometaša (Paulista i Cazorla) bez kazne je prošao Costa. Mogla bi ga ona sustići sada budući da mu prijeti zabrana nastupa u tri susreta na što se ima pravo žaliti. I Gabriel Paulista je optužen i to zbog neodgovarajućeg ponašanja, a kazne prijeti i klubovima.