Mourinho osvojio naslov s Chelseajem i poručio kako je mogao biti pametniji

Mogao bih biti pametniji pa birati klubove i zemlje u kojima je lakše biti prvak

Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho gestures during the English Premier League football match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge in London on May 3, 2015.     AFP PHOTO / GLYN KIRK

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. ”
FOTO: AFP

Trener Chelseaja Jose Mourinho poručio je poslije potvrde naslova prvaka kako je jako sretan i ponosan. Uz to izjavio je u kako mu je potreban odmor.

– Nije se lako nositi s tim, ali matematički smo već prvaci. Konačno možemo disati, opustiti se i uživati. Ako pogledam unatrag jasno je koliko smo zaslužili naslov. Prošle smo sezone gradili nešto. Ove sezone je bila vidljiva radna etika, a i nekoliko igrača koje smo doveli dali su nam nešto što ranije nismo imali – počeo je Mourinho.

Chelsea osvojio naslov nakon pet godina

Bocnuo Barcelonu

– Kada smo na početku sezone počeli pobjeđivati utakmicu za utakmicom osjetio sam da je ova momčad spremna. U ključnim trenucima bio je prisutan pobjednički mentatlitet pa sam pomislio kako imamo sve potrebno za osvajanje naslova – dodao je Mourinho.

– Bilo je jako teško jer se Premier liga mijenja i protivnici su jači. Nemoguće je nekoga pobijediti s 8:0 ili 6:0. Vidjeli ste s kakvim je stavom Crystal Palace došao ovdje. Možda u drugim zemljama tako ne ulaze u utakmice. Oni su dali točnu sliku Premier lige i prirodu natjecanja – rekao je Portugalac jasno misleći na visoke pobjede Barcelone u Primeri pa je poručio da još uvijek favorizira engleski nogomet.

– Mogao bih biti pametniji pa birati klubove i zemlje u kojima je lakše biti prvak i gdje mogu mirno uživati u svom uspjehu. Ipak, odabrao sam zemlju gdje je teško doći do pobjede i klub bez tradicije osvajanja Premier lige jer ga je Chelsea zadnji put osvojio 2010. Odabrao sam težak posao – zavšio je Mourinho.