Na vratima Milanove momčadi protiv Sassuola nalazi se 16-godišnjak

Samo je legendarni Paolo Maldini mlađi debitirao za Milan

AC Milan's Italian goalkeeper Gianluigi Donnarumm reacts during  the International Champions Cup football match between AC Milan and Real Madrid in Shanghai on July 30, 2015. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
FOTO: AFP

Utakmica Milana i Sassuola koja se igra u sklopu 9. kola talijanskog nogometnog prvenstva na San Siru predstavila je jedno novo lice nogometnom svijetu.

U pitanju je golman Milanove momčadi Gianluigi Donnarumma koji je u nedjelju po prvi puta stao među vratnice u službenoj ligaškoj utakmici profesionalne karijere. Postao je time sa 16 godina i 242 dana drugi najmlađi golman-debitant u talijanskom nogometnom prvenstvu. Priliku debitirati još mlađi imao je samo Gianluca Pacchiarotti 9. ožujka 1980. godine. Imao je tada 16 godina i 192 dana.

Donnarumma je, osim ovoga, i drugi najmlađi igrač koji nastupa u ligaškoj utakmici u Milanovom dresu. Mlađi je bio samo legendarni kapetan kluba Paolo Maldini u trenucima debija za momčad 20. siječnja 1985. godine. Imao je u toj utakmici protiv Udinesea 16 godina i 208 dana.