Najbolji nogometaš svih vremena odnio nam je naslov, kaže Sevillin igrač

Pedro je iznenađen što nije startao i ne zna je li to njegov kraj u Barceloni

(L-R) Barcelona's Argentinian defender Javier Mascherano, Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi, Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic, Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez and Barcelona's midfielder Andres Iniesta celebrate with the trophy after winning the UEFA Super Cup final football match between FC Barcelona and Sevilla FC on August 11, 2015 at the Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
FOTO: AFP

Nogometaši Seville vratili su se iz rezultatskog ponora, no trofej u utakmici europskog Superkupa ipak nisu uspjeli dohvatiti. Slavila je u Tbilisiju momčad Barcelone 5-4 pobjedu u produžetku utakmice.

Sevillin rani pogodak anuliran je vrlo brzo, praktički još u trenucima dok je andaluzijska momčad slavila. Na sličan način kao što je Banega doveo osvajača Europske lige u vodstvo, Messi je dva puta precizno gađao iz slobodnog udarca, na što su se nadovezali Rafinha, a potom i Suarez za veliku prednost najjače španjolske momčadi. I kada su mnogi već bili spremni zaključiti utakmicu, Sevilla je vezala tri pogotka preko Reyesa, Gameira i Konopljanke, odvela momčad u dodatno vrijeme u kojem je Pedro zabio za konačnih 5-4.

Barcelona igra protiv Seville za Superkup

Nije bilo suđeno

“Mislim da smo odigrali savršenu utakmicu, naš je povratak bio spektakularan. Nadoknaditi 1-4 protiv Barcelone nije lak posao, dali smo sve od sebe i niti u jednom trenutku nismo pomislili spustiti gard protiv njih. No, Barcelona u svojim redovima ima Messija, najvećeg igrača svih vremena, a kada on igra svoj najbolji nogomet onda ga je vrlo teško zaustaviti. Željeli smo ovaj naslov donijeti kući našim navijačima, no nije nam bilo suđeno”, izjavio je nakon utakmice 25-godišnji krilni nogometaš Seville Vitolo.

https://www.youtube.com/watch?v=q1xHkCNdmxE

Ključan pogodak vrijedan naslova zabio je Pedro u utakmici koja bi, lako je moguće, mogla biti posljednja koju je odigrao za Barcelonu. Interes Manchester Uniteda je velik, a u utrku za njegovim uslugama uključio se i gradski mu rival City.

Znali da neće biti lako

“Diktirali smo tempo igre i stvarali šanse, a nakon toga se opustili pa su stvari krenule u krivom smjeru. Znali smo da neće biti lako, zato sam i sretan zbog momčadi”, kazao je Pedro pa se osvrnuo na svoju situaciju u klubu:

“Iznenadilo me što nisam startao u utakmicu, trener Luis Enrique odlučio se osloniti na druge igrače. Poštujem njegovu odluku, na meni je da budem smiren i u potpunosti spreman. Uvijek sam davao svoj maksimum za klub, nadam se da ću i dalje tako. Nisam siguran je li ovo bila moja posljednja utakmica za Barcelonu, sada samo želim uživati u osvojenom trofeju. Sretan sam zbog njega i zbog gola te zahvalan svima na svim proživljenim iskustvima. Zahvalan sam i navijačima.”

Barcelona's Argentinian defender Javier Mascherano (R) vies with Sevilla's midfielder Vicente Iborra during the UEFA Super Cup final football match between FC Barcelona and Sevilla FC on August 11, 2015 at the Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV

Otežali si život

Posljednje rečenice zvučale su kao da se Pedro oprašta od Katalonaca, što je prokomentirao i Javier Mascherano:

“Nadam se da će ostati. On je tip igrača za posebne prilike, baš kao što je to bila ova. I još uvijek je naš suigrač. Što se utakmice tiče, imali smo je u svojim rukama i popustili. Sretni smo zbog pobjede, ali očito da moramo unaprijediti neke stvari. Otežali smo si život, iako znam da je onim neutralnima ova utakmica bila sjajna. Individualne kvalitete koje imamo u momčadi riješile su pitanje pobjednika.”