Najplaćeniji Dinamov nogometaš u petak je izbačen iz momčadi, a ovo su 4 najvažnije stvari o tome

Kao službeni razlog Juniorovog izbacivanja navedena je nedisciplina

03.10.09.2015., SRC Zapresic, Zapresic - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, NK Inter Zapresic - GNK Dinamo. Junior Fernandes. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Zagrebački Dinamo u petak je objavio da do daljnjega njegova najveća zvijezda i najplaćeniji igrač u svlačionici Junior Fernandes (za kojeg se pretpostavlja da godišnje zarađuje oko 900 tisuća eura) igra za drugu momčad Modrih zbog svoje nediscipline, a ovo su najvažnije stvari o tome.

1. Kada je Junior izbačen

Mamić je potpuno izgubio strpljenje sa Čileancem koji je, čini se, svog trenera ovoga puta prilično žestoko naljutio, pa je po hitnom postupku potjeran u drugu momčad. U ovom trenutku još uvijek se ne zna što se točno dogodilo. Dinamo je izbacivanje Fernandesa potvrdio u objavi u petak, a u službenom priopćenju je kao razlog za to naveo nedisciplinu. Za sada ne žele otkriti ništa detaljnije, u klubu to za sada skrivaju kao “zmija noge”.

zoran mamić
Zoran Mamić

“Zbog nediscipline na treningu Junior Fernandes je izbačen u drugu momčad u kojoj će provesti do daljnjega. Razlog njegovom izbacivanju nije forma, njegove igre, prijašnje trenerovo nezadzvoljstvo, nego novi momenat. Nedisciplina. I to je to”, kazala nam je glasnogovornica Dinama Sandra Špičić.

2. Zašto je Fernandes izbačen

Kao glavni razlog navedena je nedisiplina, a 24 sata navodi da se radi o noćnim izlascima koje Čilenanac voli, a koji se ne sviđaju njegovom treneru. `Nakon što je nekoliko puta prekršio klupsku disciplinu, “ružeći” u zagrebačkim kafićima, nerijetko i do pet ujutro, čelnicima Dinama konačno je prekipjelo`, napisao je taj medij.

3. Je li to njegov kraj u Dinamu

Nije. Na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Hajduka u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi Zoran Mamić je progovorio je o problematičnom Junioru i najavio da bi se mogao vratiti u njegovu ekipu, ali samo ako to zasluži.

`Junior Fernandes sada trenira s drugom momčadi, bit će tamo dok ne zasluži povratak u prvu ekipu. Što je napravio? Ozbiljan prekršaj. Dinamo se pokazao korektnim i fer u odnosu s njime. Ne bi puno klubova napravilo to što smo mu mi napravili u karijeri, ali bili bi nepošteni kada bi rekli da on nije zaslužan za uspjehe Dinama. On je igrač koji radi razliku kada hoće, ali ima specifičan mentalitet i razmišljanje. S time se stalno treba boriti. A nekada dođe do zida, pa čovjek mora tako reagirati. Ne znam što će s njime biti u budućnosti, ali sve ovisi o njemu`, prenosi Goal izjavu Mamića.

4. Je li to prvi takav slučaj u Dinamovoj momčadi

Nije. Po noćnim izlascima poznat je bio bivši član Modrih Sammir, koji je čak jednom prenoćio u policijskoj postaji nakon vožnje pod utjecajem alkohola. A što se tiče ove sezone, jedini koji je od trenera Mamića dobio ozbiljnije “po nosu” izbacivanjem iz prve momčadi bio je Machado, i to zbog onog svog srednjaka upućenog zapadu maksimirskog stadiona u susretu 3. pretkola Lige prvaka protiv Moldea. Portugalski nogometaš je neprimjerenom gestom reagirao na zvižduke navijača koji su tako pozdravili njegov izlazak iz igre u 65. minuti susreta. Sudac ga je kaznio crvenim kartonom iako je bio izvan terena, a Mamić ga je nakon toga izbacio iz prve momčadi i kaznio sa 100 000 eura.