Najskuplji nogometni tinejdžer na svijetu mogao je biti još i skuplji. Postojala je i viša ponuda

Klub koji je nudio više novca, nudio je i ostanak Martiala u Monacu još jednu sezonu

Manchester United's French striker Anthony Martial shoots to score their first goal during the English Premier League football match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on September 20, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Pedeset milijuna eura platio je Manchester United dovođenje Anthonyja Martiala, 19-godišnjeg francuskog nogometaša prilikom otkupa njegova ugovora od Monaca. Većina zaljubljenika u nogomet samo je s nevjericom odmahnula rukom na spomen cijene koja je plaćena za nedokazanog igrača. Sada se saznaje da je ona mogla biti i veća.

Nije ju, doduše, ponudio klub s Old Trafforda, ondje je Martial završio odabravši ga kao odredište u kojem želi nastaviti karijeru. No, da je ponuda postojala potvrdili su iz redova francuskog kluba.

On je želio na Old Trafford

“Jedan je klub ponudio i više novca od Uniteda. Neću reći koliko više, ali je čista cijena, dakle bez bonusa, bila još i bolja. Osim toga, taj nam je klub nudio mogućnost da ga i sljedeće godine koristimo”, tvrdi potpredsjednik Monaca Vadim Vasiljev uz dodatak da je potpis za Manchester bio ispunjenje sna za Martiala.

https://www.youtube.com/watch?v=d9KuTRYvfqM

Od dolaska u klub Martial je započeo dokazivati se dobrom kupnjom. Tako je u Premierligi na učinku od tri gola i asistencije u tri odigrana susreta.