Nakon potpuno lude utakmice u Lyonu, sad je jasno da u osmini finala igramo protiv Portugala

Island je u 95. minuti dobio Austriju, Portugalci izjednačeni s Mađarima

Croatia's midfielder Ivan Perisic (C) celebrates his goal during the Euro 2016 group D football match between Croatia and Spain at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 21, 2016. / AFP PHOTO / Georges GOBET
FOTO: AFP

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv Portugala, jedne od najtežih reprezentacija na prvenstvu. Naime, iako se do zadnjeg trenutka utakmice između Islanda i Austrije mislilo da će nam suparnik biti Island, oni su golom u 95. minuti pobijedili Austriju i tako gurnuli Portugalce na treće mjesto skupine F.

Portugal je istodobno utakmicu s Mađarskom završio 3:3, a Hrvatska će s njima igrati u subotu u Lensu. Pobjednik ide na reprezentaciju koja pobijedi u susretu Švicarske i Poljske.

Cristiano se mučio na početku Eura

Cristiano Ronaldo sa suigračima
Cristiano Ronaldo sa suigračima AFP

Portugal nije bio očekivano uspješan na ovom prvenstvu, ostvarili su tri remija protiv suparnika koji nisu bili iznimno jaki, ali s druge strane, Portugal i dalje treba gledati kao vrlo jaku reprezentaciju na čelu s Cristianom Ronaldom, kojeg neki smatraju najvećom nogometnom zvijezdom trenutačno.

No, Ronaldo je na ovom prvenstvu promašio jedanaesterac te se općenito mučio u prve dvije utakmice, ali se u utakmici s Mađarskom vratio svojoj standardnoj igri te zabio dva gola. Što znači da će Portugalci biti velika prijetnja hrvatskoj obrani.