Nakon novog poraza Niko Kovač je s Eintrachtom sve bliže ispadanju iz njemačke prve lige

Kramarićev Hoffenheim je slavio u Frankfurtu s 2-0

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač napravio je novi korak prema padu u drugu ligu sa svojim Eintrachtom iz Frankfurta.

U 29. kolu Bundeslige Eintracht je pred svojim navijačima poražen od izravnog suparnika u borbi za ostanak Hoffenheima (0-2). Gosti su si put do važne pobjede prokrčili u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Nadiem Amiri i Mark Uth.

Teški suparnici do kraja

Naš Andrej Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za Hoffenheim koji je 14. na ljestvici s 31 bodom, tri iznad zone ispadanja. Eintracht je, pak, ostao na pretposljednjem mjestu s 27 bodova. Loša je vijest za Kovača da ga do kraja prvenstva očekuju vrlo teški suparnici, uključujući Borussiju Dortmund, Bayer Leverkusen i Mainz.

Bayern osam bodova ispred Borussije

A dok je Eintracht sve bliže drugoj ligi, Bayern se približava novom naslovu prvaka. U subotu je momčad Pepa Guardiole slavila na gostovanju kod Stuttgarta s 3-1 i sada na vrhu ljestvice ima osam bodova više od drugoplasiranih Dortmunđana koji u nedjeljnom derbiju gostuju kod Schalkea.

Stuttgart – kralj autogolova

Bayern je poveo u 31. minuti autogolom Niedermeiera. Pomalo nevjerojatno zvuči da je Stuttgartu ovo već šesti autogol ove sezone – nikad u povijesti nijedna momčad Bundeslige nije si sama zabila više pogodaka u istoj sezoni. Alaba i Costa su u drugom poluvremenu bili strijelci za Bayern, a poraz domaćina je ublažio Didavi.

HSV je pred svojim navijačima s 1-2 izgubio od Darmstadta koji je ove sezone u gostima osvojio čak 23 boda, manje samo od Borussije Dortmund i Bayerna. Naš je Ivo Iličević igrao za poraženu momčad do 67. minute.