Nekad je nužno odabrati stranu

Nakon objave suspenzije Blatter se obratio novinarima. Kaže da mu je žao što je vreća za udaranje

Blattera je etički odbor Fife suspendirao na osam godina

FOTO: screenshot/twitter

Od ponedjeljka suspendirani predsjednik Fife Sepp Blatter obratio se novinarima u sjedištu te organizacije i prokomentirao svoju kaznu. Ustraje da je nevin i najavio je da će se žaliti, a cijelim je postupkom jako razočaran.

Podsjetimo, predsjednika Fife Seppa Blattera i njenog dopredsjednika Michela Platinija u ponedjeljak ujutro Etička komisija te organizacije suspendirala je na osam godina i u tom razdoblju oni ne smiju obavljati nikakve aktivnosti u nogometu. Ključan razlog sa Blatterovu i Platinijevu suspenziju je isplata dva milijuna švicarskih franaka. Taj je novac isplaćen Platiniju, Uefinom predsjedniku, 2011. godine zbog navodnog posla iz 1998. godine. Oko tog dogovora ima puno sumnjivih okolnosti i on nije nigdje formalno zapisan. Obojica optuženika izjasnila su se da je sve usmeno dogovoreno, ali to objašnjenje nije uvažio Etički odbor Fife.

Žao mu je zbog tretmana

Upitan za komentar cijelog slučaja koji je dove do njegove ostavke, Blatter je dao izjavu u svojem stilu. “Jako mi je žao. Žao mi je što sam još uvijek vreća za udaranje. Žao mi je samog sebe i načina na koji me tretiraju”, kazao je na konferenciji Blatter.

Na pitanje osjeća li se osramoćeno Blatter je kazao: “Sram me što komisija ide protiv dokaza koji joj je prezentiran” Blatter je tijekom obraćanja javnosti više puta kritizirao medije i isticao da je predsjednik sve do novih izbora. Oni će se održati u veljači sljedeće godine.

Slijedi arbitraža

Blatter se sada može žaliti Sudu za arbitražu u sportu. No svejedno, ovaj događaj ga je jako pogodio i nepovratno mu uništio izglede za bilo kakvu ulogu u velikim sportskim organizacijama. Blatter je najavio žalbu, a Platini to tek treba učiniti.

Sve o Blatterovoj i Platinijevoj suspenziji pročitajte OVDJE.