Nekad je nužno odabrati stranu

Nakon odlaska iz Dinama svi se pitaju što je s Mamićevom funkcijom u HNS-u, a evo što je on rekao

USKOK je proširio istragu protiv Zdravka Mamića, a zbog toga održao je presicu

09.02.2016., Zagreb - Konferencija za medije u prostorima GNK Dinamo na kojoj se medijima obratio Zdravko Mamic.
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zdravko Mamić je na današnoj presici u Dinamu podnio ostavku na mjesto izvršnog predsjednika kluba, ali će sad vršiti funkciju savjetnika hrvatskog prvaka.

Neki će reći da je ova njegova odluka veliki korak naprijed za sve one koji zagovaraju tezu kako je Mamić utjelovljenje svega negativnog oko Dinama i hrvatskog nogometa. Drugi će, pak, kazati kako se ovim ne mijenja ništa jer će Zdravko i dalje iz sjene drmati našim nogometom i Dinamom. Kako bilo, ova vijest o ostavci Zdravka Mamića odjeknula je regijom. No, sad se svi pitaju što je s njegovom funkcijom u HNS-u?

Zdravko Mamić i Davor Šuker

Proširena istraga USKOK-a

“Naravno da ostajem u HNS-u”, rekao je u prolazu novinarima Mamić, koji je član Izvršnog odbora HNS-a i prvi Šukerov dopredsjednik.

Podsjetimo, USKOK je jučer, kako Telegram doznaje, proširio istragu protiv Mamića i njegovih suradnika za koje vjeruje da su preko off shore računa izvukli novac iz Dinama.

USKOK je, na temelju rezultata provedenih izvida i kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice hrvatskih državljana (1959., 1959., 1982., 1970., 1968., 1971. i 1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.