Nakon osvajanja svjetskog, braća Sinković najavila i olimpijsko zlato

Hrvatski veslači smatraju se glavnim favoritima za trijumf na Olimpijskim igrama

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu osvojili su zlatnu medalju u dvojcu, a nakon dolaska u Hrvatsku najavili su prvo mjesto i na Olimpijskim igrama koje će se održati sljedeće godine u brazilskom Rio de Janeiru.

Pohvala za trenera

Kad razmislimo hladne glave, možemo biti ponosni na to što smo napravili”, rekao je za HRT Valent Sinković. A njegov brat Martin je izjavio: “Mislim da smo i mi i protivnici odveslali najbolje, to je stvarna slika”. Zatim se Valent Sinković osvrnuo na njihovog trenera za kojeg ima samo riječi hvale. “Nikola Bralić je vrhunski stručnjak, došao je u našim najboljim godinama, a mi smo došli njemu u najbolim trenerskim godinama”, izjavio je.

Zlato ako ne bude izvanrednih situacija

Također, Martin Sinković je rekao da ih zasluženo smatraju favoritima za osvjanje zlata na nadolazećim Olimpijskim igrama. “Ako ne bude izvanrednih situacija, možemo slobodno reći da ćemo se vratiti sa zlatom s Olimpijskih igra, glupo je to ne reći, trenutačno smo najveći favoriti i to je tako”, otvoreno je poručio.