Nakon Teveza i Allegrija, sada svi pričaju i o svađi Müllera i Guardiole

Igrala se 79. minuta i španjolski trener odlučio je u igru ubaciti Gotzea

TOPSHOTS
Bayern Munich's forward Thomas Mueller gestures during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs FC Bayern Muenchen at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2015.     AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Bavarskom divu sigurno nije lako. Bez obzira što su već davno osigurali titulu u domaćem prvenstvu, gdje realno i nemaju pravog konkurenta, stvari u Europi se ne odvijaju kako žele. Prošle sezone u polufinalu ih je posramio Real Madrid s ukupnih 5-0, a čini se kako će i ove sezone ostati na polufinalu nakon prve utakmice protiv Barcelone.

Pep Guardiola je upravo doveden da osvoji najelitnije nogometno klupsko natjecanje, no izgleda kako je Liga prvaka preveliki zalogaj za njega.

Nove brige

Jučer ga je od tog cilja udaljio bivši miljenik Lionel Messi koji je sa dva pogotka donio Barceloni veliku pobjedu, a Pep osim toga ima novi razlog za glavobolju. Igrala se 79. minuta i španjolski trener odlučio je u igru ubaciti Gotzea, dok je igru napustio Thomas Muller, koji je bio vidno razočaran zbog tog poteza. Trener i igrač izmijenili su nekoliko riječi, a Muller je svoju frustraciju pokazao prema ostalim suigračima i stožeru na klupi.

Očigledno je da nešto ne štima kod Bayerna, a najdalje je otišao analitičar Sky Sporta i bivši nogometaš Jamie Redknapp.

– Kada je preuzeo klub od Juppa Heynckesa, svi smo mislili da je to posao iz snova kad preuzmeš klub koji je upravo osvojio trostruku titulu. Ali on ih nije odveo na sljedeću razinu, jer čini mi se kao da idu unazad – rekao je Redknapp.

https://twitter.com/MisterFCBayern/status/596295714889674752

Pep zbog zaista puno izostanaka ključnih igrača možda i može potražiti alibi u jučerašnjem visokom porazu, ali glavni ljudi u klubu ne mare previše o tome. Ribery, Robben i Alaba su igrači koji znaju napraviti razliku na terenu. Pritisak na Guardiolu je sve veći te je lako moguće da nakon dva uzastopna posrtaja u Europi dobije i otkaz na klupi Bayerna.

Podsjetimo, i prvi polufinalni dvoboj između Juventusa i Reala nije završio bez sukoba trenera i i grača. Naime, Carlos Tevez je navodno izvrijeđao Massimilana Allegrija kad hga je ovajn odlučio izvaditi iz igre u 85. minuti.