Nakon ždrijeba Lige prvaka UEFA će proglasiti najboljeg igrača u Europi

Nominirani su Cristiano Ronaldo, Leo Messi i Luis Suarez

FOTO: AFP

U četvrtak će se u Monte Carlu održati ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka, ali će UEFA dodijeliti i nagradu najboljem nogometašu prošle sezone.

Finalisti u izboru za najboljeg Uefinog igrača godine su zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo, te Barcelonin argentinsko – urugvajski dvojac Lionel Messi i Luis Suarez.

Trojica majstora u četvrtak će prisustvovati svečanosti kada će nakon ždrijeba skupina Lige prvaka biti izabran novi nogometni ‘kralj’ Starog kontinenta. O nagradi će odlučivati posebna komisija Europske nogometne federacije. U prvom krugu izbora sudjelovali su sportski novinari iz 54 europske zemlje, a osim trojice finalista među desest najboljih nogometaša uvrstili su se Gianluigi Buffon, Eden Hazard, Neymar, Paul Pogba, Andrea Pirlo, Carlos Tevez i Arturo Vidal.

Ovo je jubilarna peta Uefina nagrada za najboljeg nogometaša Europe, a ovdje se možete podsjetiti najboljih Messijevih poeza u prošloj sezoni.

https://www.youtube.com/watch?v=rvO_pj08Ih4

Na videu malo niže Ronaldovih.

https://www.youtube.com/watch?v=zI5AGeBNMvM

A ovdje Suarezovih.

https://www.youtube.com/watch?v=9F3x7cQ3OYc

Argentinac Messi, koji je s Barcelonom postao europski i španjolski prvak, smatra se za velikog favorita za osvajanje ovog trofeja, kojeg je UEFA utemeljila prije pet godine, a koji će se dodijeliti 27. kolovoza prilikom izvlačenja skupina Lige prvaka u u Monacu.

Messi je trofej Uefe osvojio 2011. godine, a nakon njega su laureati bili Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Ronaldo (2014). Među trojicom najboljih ove sezone nisu se našli Gianluigi Buffon, Neymar i Eden Hazard, objavila je UEFA.