Naš europski boksački prvak ostao je zapanjen Furyjevom pobjedom (i razočaran viđenim u ringu)

'Dođe mi da prebijem i jednog i drugog. Odjednom!'

11.05.2014., Split, SC Gripe - Finalne borbe Prvenstva Hrvatske u boksu za seniore. Filip Hrgovic (Leonardo) i Ivan Andrasic (Borovo) od 91 kg.
Photo: Tino Juric/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Tyson Fury je novi boksački kralj, skinuo je s trona Vladimira Klička. Ukrajinac je nakon 11 godina izgubio borbu, a taj meč je komentirao i naš najbolji boksač Filip Hrgović.

“Niti u najgorim snovima nisam vjerovao u ovakav rasplet. Ja sam u nokautu. Nisam vjerovao da Fury može pobijediti Klička, barem ne na ovakav način. Ne razumijem zašto je Kličko ovako boksao. Fury ima mnogo rupa i to je Kličko trebao kazniti, trebao ga je nokautirati u prvim rundama”, ocjenio je europski amaterski prvak Hrgović i za kraj se i malo našalio:

Dođe mi da ih prebijem. Odjednom

“Kada sam pogledao ovaj meč, dođe mi da odmah odem u profesionalce. I da prebijem i jednog i drugog. Odjednom!”

Kako stvari stoje, na Filipov odlazak u profesionalce nećemo morati predugo čekati, ali onda će trebati uz dosta muke dokazati svoje riječi.

“Sjajno sam boksao, ali mogu bolje od toga. Ovo nije sve što imam. To je bilo oko 60 posto mog arsenala koji ću pokazati u sljedećoj borbi. Bit će to nešto više. Nije ovo bilo veliko iznenađenje. Bilo bi tako da je pobjedio netko tko nije imao šanse. Tysonu Furyju je suđeno da bude teškaški prvak svijeta. Uvijek sam znao da ću biti prvak svijeta, to mi je sudbina. Pitajte bilo kojeg člana moje obitelji, uvijek sam znao”, rekao je Fury i kako donosi Fightsite najavio revanš:

Klauzula o revanšu

“Ja sam borac, prihvaćam sve izazivače. Volio bih ovo ponoviti.”

A izglednim se čini da bi to ponavljanja moglo i doći jer je Kličko pred meč tražio da u ugovor bude ugrađena i klauzula o revanšu.

“Izgubio sam borbu, ali borac je još uvijek u meni. Vrlo brzo ćemo dogovoriti kada i gdje ćemo organizirati uzvratni dvoboj”, izjavio je 39-godišnji Ukrajinac koji je u svom 69. meču doživio tek četvrti poraz, a prvi nakon 2004. godine.

Nanio mu ga je, dakle, Tyson Fury koji je u životu iz mnogih borbi već izašao kao veliki pobjednik, iako su mu mnogi davali male ili nikakve izglede: od prve, vođene u danima nakon rođenja, kad je na svijet došao tri mjeseca prerano i težio svega pola kilograma i kad su mu liječnici davali male izglede za preživljavanje, do posljednje, vođene pred 50.000 ljudi u Esprit Areni u Düsseldorfu i stotinama milijuna širom svijeta, koji su svjedočili njegovom usponu na svjetski boksački tron.