Nažalost, jučer smo bili u pravu. UEFA potvrdila da će nas, osim zbog divljaštva, kazniti i za rasizam

Slučaj Hrvatske će se na dnevnom redu Uefe naći u ponedjeljak

Croatia fans react as French riot police look up at them after flares were thrown onto the pitch during the Euro 2016 group D football match between Czech Republic and Croatia at the Geoffroy-Guichard stadium in Saint-Etienne on June 17, 2016. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
FOTO: AFP

Kako su Telegram i Net.hr jučer najavili, Uefa je disciplinski postupak protiv Hrvatske, osim zbog divljanja huligana, bacanja stvari na travnjak i bakljade, pokrenula i zbog rasizma. Danas je to i službeno potvrđeno, a slučaj Hrvatske, kako je navedeno na njezinim službenim stranicama, na dnevnom redu UEFE naći će se u ponedjeljak 20. lipnja, dan prije susreta Hrvatske i Španjolske.

Da jezivi huliganski napad tijekom susreta Hrvatska – Češka, radi kojeg je UEFA otvorila disciplinsku istragu, neće biti jedini problem za našu reprezentaciju na toj utakmici još jučer je ekskluzivno doznao Telegram. Tako je u izvještaj o utakmici, koji je predan sinoć, ušao još niz problematičnih detalja.

‘Viđene su ustaške zastave i znakovlje, keltski križevi…’

“Viđeno je još mnogo toga, ustaške zastave i znakovlje, keltski križevi i još štošta, ne samo pirotehnika”, rekao je sinoć izvor Telegrama. Sve to ulazi u izvještaj međunarodne organizacije FARE (Football against Racism in Europe, nogomet protiv rasizma u Europi), koja nadležnim tijelima podnosi izvještaj.