Furyju oduzet pojas prvaka kojeg je osvojio u borbi s Vladimirom Kličkom

Fury je 28. studenog u Duesseldorfu pobijedio na bodove Ukrajinca Klička

Ukrainian World heavyweight boxing champion Wladimir Klitschko (L) and Britain's Tyson Fury compete during their WBA, IBF, WBO and IBO title fight in Dusseldorf, western Germany, on November 28, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Britanskom boksaču Tysonu Furyju, prvaku u teškoj kategoriji po verzijama WBA-WBO-IBF, nakon pobjede nad Ukrajincem Vladimirom Kličkom, oduzet je pojas IBF jer je pristao na uzvrat s ukrajinskim boksašem umjesto da prihvati izazivača kojeg mu je odredila Međunarodna boksačka federacija.

“Istina, oduzet mu je pojas IBF”, potvrdio je predsjednik IBF-a Lindsey Tucker za BBC. “Naš izazivač je bio Vjaćeslav Glazkov, ali je Fury odlučio to zanemariti i potpisati klauzulu o uzvratnom meču s Vladimirom Kličkom“, objasnio je Tucker.

Pobijedio Klička

Samoprozvani “kralj Cigana” pripredio je iznenađenje 28. studenog u Duesseldorfu kada je pobijedio na bodove Klička koji za poraz nije znao od 2004.

Ukrajinac je 2. prosinca zatražio uzvrat od Furyja, kako je i predviđeno ugovorom, a pojedinosti o meću bit će naknadno dogovorene, izjavio je Kličkov menadžer Bernd Boente, iako je Furyjev trener ranije ovaj mjesec izjavio da bi se uzvrat mogao održati u svibnju iduće godine na Wembleyju.