Nekadašnji nogometni velikan Kaha Kaladze čisti ulice poplavljenog Tbilisija

Kaladze pokušava ružne slike gruzijske svakodnevice vratiti u kakvu-takvu normalu

TO GO WITH AFP STORY BY MATTHEW COLLIN
Twice winner of the Champions League with Italy's AC Milan, Kakha Kaladze, gestures as speaks to the AFP  in his office in Tbilisi, on June 28, 2012. 34-year-old Kaladze will run for parliament this autumn with an opposition coalition led by billionaire tycoon, Bidzina Ivanishvili, who has vowed to defeat Georgian President Mikheil Saakashvili's governing party. AFP PHOTO /VANO SHLAMOV
FOTO: AFP

Brojka smrtno stradalih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile glavni gruzijski grad popela se na 12. Tbilisi je u kaosu nakon što je rijeka Vera odnijela desetke zgrada i automobila, a divlje životinje pobjegle iz zoološkog vrta šeću gradom. U svom tom kaosu žitelji pokušavaju vratiti život u normalu.

Jedan od onih koji su se primili posla je i umirovljeni nogometni as Kaha Kaladze, dugogodišnji igrač Milana i branič s 83 nastupa za gruzijsku reprezentaciju, a danas zamjenik premijera. Fotoreporteri su usnimili Kaladzea kako se primio posla i pokušava ružne slike gruzijske svakodnevice vratiti u kakvu-takvu normalu.