Nekad je nužno odabrati stranu

Neki mediji pišu da je disciplinski sudac HNL-a posuđivao novac od Mamića (točnije od Dinama)

U istražnoj dokumentaciji se nalazi nekoliko osoba povezanih s Dinamom

04.07.2015. Zagreb- Zdravka Mamica nakon ispitivanja u USKOK-u odvoze u policijskom autu.
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
FOTO: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/PIXSELL

Disciplinski sudac Hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajčević navodno je pozajmljivao novce od Dinama 2009. godine, piše portal Nogometplus. Navode kako je to činio javno, s potpisanim ugovorom te da posjeduju dokumentaciju iz istrage koja precizno navodi da je Vlajčević novce od Dinama posudio 5. listopada 2009.. Ugovor o pozajmici je, kako navode, dio istražnog spisa protiv braće Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića.

Ako se uzme u obzir da je gotovo nevjerojatno da bi disciplinski sudac HNL-a posuđivao novce od nekog kluba koji igra u toj ligi, upitno je je li on taj novac vratio. Ukoliko nije to znači da je Vlajčević ostvario dohodak, čime je došlo do utaje poreza.

Nije jedini

U istražnoj dokumentaciji među pozajmicama se nalazi nekoliko osoba povezanih s Dinamom, poput navedenog Vrabanovića koji je u to vrijeme bio direktor kluba. Nogometplus podsjeća da je tri mjeseca prije uzimanja pozajmice Vlajčević odbio kazniti Vrbanovića zbog neprikladnog ponašanja pri proslavi naslova prvaka.

Uz to navode da je u veljači 2009. godine olakšao Dinamu da dođu do naslova prvaka jer je u trenutku kad je Hajduk pobjedom u derbiju izbio na prvo mjesto kaznio klub zbog koreografije Torcide. Splićani su morali platiti 200 tisuća kuna uz jednu utakmicu igranja bez gledatelja.