Neki mediji tvrde da Messi uzima predah od nastupa u reprezentaciji

Messi bi mogao propustiti prijateljske, a možda i kvalifikacijske utakmice za SP

Argentina's forward Lionel Messi reacts during their 2015 Copa America football championship match against Paraguay, in La Serena, on June 13, 2015.  AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
FOTO: AFP

Pozivajući se na izvore iz Argentine neki španjolski mediji pišu da bi Lionel Messi mogao uzeti kraći predah od nastupa za reprezentaciju.

Najbolji svjetski nogometaš ponovno je ostao bez momčadskog naslova nakon što je argentinska izabrana vrsta poražena u finalu turnira Copa America, a taj je izostanak zlata naslonjen na izgubljeno finale Svjetskog prvenstva kojem je prošle godine domaćin bio Brazil.

Propušta kvalifikacije?

Kako navode izvori, Messi je spreman na kraće se razdoblje udaljiti od dresa izabrane vrste nakon niza napada na njegove izvedbe s južnoameričkog prvenstva.

Iako konačna odluka još nije donesena, sve podsjeća na 2006. godinu godinu i Mundijal u Njemačkoj nakon kojeg je Messi odlučio propustiti prijateljski ogled reprezentacije protiv Francuske. Njegov nastup u nadolazećim prijateljskim utakmicama tako je pod znakom pitanja, baš kao i jedna ili više utakmica u kvalifikacijama za nastup na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, pišu izvori.