Neki pišu da je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza dao ostavku, a ovo bi mogao biti razlog

Sandi Šola propustio je pratiti Hrvatsku na putu do bronce u Poljskoj

28.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Poljska. Sandi Sola, predsjednik HRS-a. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Službena potvrda trebala bi stići za dvadesetak dana kada će se održati skupština Hrvatskog rukometnog saveza, no već sada se zna da je krovna organizacija trofejnog hrvatskog sporta ostala bez prvog čovjeka. Naime, nakon osam godina obnašanja predsjedničke funkcije, ostavku na tu dužnost dao je Sandi Šola.

Što je točno pozadina cijele priče teško je reći, ali valja podsjetiti da je Šola u prosincu prošle godine podnio ostavku na mjesto rizničara u Međunarodnom rukometnom savezu (IHF). Izjavio je da to čini iz “obiteljskih razloga”, međutim, poznato je i da je ušao u sukob sa prvim čovjekom svjetskog rukometa Hassanom Moustafom.

Propustio je Euro

Ima ih koji tome pripisuju i činjenicu da Hrvatska nije dobila domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre, a prevedeno to znači da odlazi kako ne bi nanosio više štete hrvatskom rukometu. Konkretni dokaz za tu tvrdnju, ipak, neće se pronaći.

Podsjetimo i da je Šola propustio pratiti Hrvatsku na njenom putu osvajanja bronce na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Poljskoj, piše Večernji list koji ga i citira:

Grahovac mogući nasljednik

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo u proteklih osam godina biti na čelu ovog odličnog tima, za kojih smo uspješno ostvarili mnoge zadane ciljeve Hrvatskog rukometnog saveza. Ponosan sam na kontinuitet osvajanja medalja, ulogu Saveza u razvoju mladih generacija, promidžbu Hrvatske u svijetu i, na kraju, posebno na krunu osobnih velikih napora – dobivanje organizacije Europskog rukometnog prvenstva za muškarce 2018. godine.”

Isti izvor dodaje i da je u najužem izboru za njegovog nasljednika Tomislav Grahovac.