Neki talijanski mediji pišu da se Mandžukićevo prisustvo na terenu ne osjeti u Juventusovoj igri

'Očito je da mu ne odgovara Juventusov stil', tvrdi Gazzetta

Mario Mandžukić
FOTO: AFP

Teške dane proživljava hrvatski nogometaš Mario Mandžukić. Ljetos je prešao iz Atletico Madrida u Juventus, ali zasad mu stvari u Torinu ne idu prema planu.

Skupio je dosad osam nastupa u svim natjecanjima i postigao samo dva pogotka, pri čemu nijedan u Seriji A. Nedavna ozljeda dodatno ga je unazadila, pa nakon povratka na teren nije na najvišoj razini. Vidjelo se to i tijekom dvoboja 3. kola Lige prvaka u kojem jeJuventus na svome travnjaku odigrao samo 0-0 protiv Borussije Mönchengladbach.

Bez uobičajene borbenosti

Talijanski su mediji vrlo kritični prema igri Juventusovih napadača, a posebno prema Mandžukiću koji je igrao do 70. minute. U uglednoj Gazzetti dello Sport 29-godišnji je hrvatski reprezentativac dobio najslabiju ocjenu 5, a jednako je loše prošao samo Simone Zaza koji ga je zamijenio.

https://twitter.com/GazzettaWorld/status/657171558432157696?ref_src=twsrc%5Etfw

“Prisutnost hrvatskog napadača na terenu uopće se nije osjetila. Neučinkovito je predvodio ofenzivnu liniju i ni u jednom trenutku nije bio uključen u momčadsku igru. Nedostajala je njegova uobičajena borbenost, a najbolju je šansu imao kada se bacio na tlo tražeći jedanaesterac”, cinično je komentirala Gazzetta nakon utakmice.

Ne odgovara mu Juveov stil

Dan kasnije je poznati dnevni list dodatno raščlanio Mandžukićeve dosadašnje igre u dresu Juventusa.

“Mandžukić ne može biti zamjena za Teveza. Kad vidite koliko je golova zabio za Bayern, očito je da mu ne odgovara Juventusov stil, posebno zato što ovdje ne dobiva dovoljno kvalitetne lopte s krila”, zaključak je Gazzette.