Neki tvrde da je Dinamov napadač jedan od onih na koje treba obratiti pažnju u doigravanju kvalifikacija za Euro

Džeko i Ibišević su prve napadačke opcije no, bude li potrebno, tu je Armin Hodžić

20.10.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 3. kolo, GNK Dinamo - FC Olympiacos. Armin Hodzic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dinamovog napadača Armina Hodžića uvrstio je ESPN FC na popis petorice mladih nogometaša na koje treba obratiti pažnju u nadolazećim utakmicama doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine.

Protiv nogometne reprezentacije Republike Irske tražit će Bosna i Hercegovina kroz utakmice u petak i ponedjeljak proboj među posljednje putnike koji će na europsku smotru u Francusku sljedeće godine.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina do sada nije nastupala na utakmicama europskih prvenstava. Prva utakmica igra se na zeničkom “Bilinom polju”, a uzvrat u Dublinu.

Pomoć s klupe

Izvor piše da je Armin Hodžić (20) promoviran u seniorsku iz U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine za nadolazeće oglede nakon što je kroz sve utakmice za zagrebački Dinamo postigao 12 pogodaka. Podsjeća se da ga je kao 16-godišnjaka doveo Liverpool ali da za momčad kluba s Anfielda nikada nije nastupio. “Nakon slabe prve godine u Dinamu sada počinje pokazivati golgeterski dodir kakvoga je pokazivao i na posudbi u Željezničaru”, piše u tekstu i dodaje se:

Edin Džeko i Vedad Ibišević ostaju prve napadačke opcije izbornika Mehmeda Baždarevića, ali Hodžić će biti pozvan da pridoda odlučujući doprinos s klupe bude li potrebno još golova.”

Ostala spomenuta četvorica s popisa su Jeff Hendrick (23, Republika Irska), Mohamed Elyounoussi (21, Norveška), Oscar Hiljemark (23, Švedska) i Pierre Højbjerg (20, Danska).