Nekoć je bio jedan od najboljih na svijetu. Danas je već na izlaznim vratima Chelseaja

Radamel Falcao na Stamford Bridge stigao je u srpnju. U siječnju bi mogao otići

Fiorentina's Spanish defender Marcos Alonso (L) contests a header with Chelsea's Colombian striker Radamel Falcao (2L) during the pre-season friendly International Champions Cup football match between Chelsea and Fiorentina at Stamford Bridge in London on August 5, 2015.  AFP PHOTO / BEN STANSALL

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
FOTO: AFP

Radamel Falcao nekoć je slovio za jednog od najboljih nogometnih napadača svijeta. Danas je tek sjena igrača čija bi i druga posudba engleskom Premierligašu mogla završiti kao i ona prethodna, neslavno.

Monacov kolumbijski napadač u prošloj je sezoni nosio dres Manchester Uniteda čiji će navijači pamtiti da je u 26 ligaških ogleda uspio četiri puta zabiti gol. Upravo se nevjerojatnim činilo da za njega i dalje postoji interes u engleskom nogometnom prvenstvu, no vjerovalo se da je, ako postoji menadžer koji mu može revitalizirati karijeru, to onda Jose Mourinho.

Frustriran nedostatkom šansi

Ipak, Falcao niti u Londonu ne pronalazi put lopti do mreže, njegove su igre jednake rezultatima aktualnih prvaka koji zauzimaju jedanaesto mjesto ljestvice. Kolumbijac je u sedam ligaških nastupa za klub pogodio jednom, a u utakmici posljednjeg kola protiv Aston Ville nije ga bilo niti na klupi za pričuve. Njegovo mjesto bilo je na tribinama, pa neki mediji pišu o odlasku iz kluba već u siječnju. A stigao je ondje prije nešto više od tri mjeseca.

“Frustriran nedostatkom šansi na Stamford Bridgeu”, tvrdi se, spreman je napustiti klub da ne bi izgubio mjesto u reprezentativnoj momčadi. Navodno postoje upiti zainteresiranih klubova, i dalje uvjerenih da Falcao može igrati na razini kakvu je nekoć prikazivao u dresu Porta i Atletico Madrida.

https://www.youtube.com/watch?v=O5subPOH72Q