Nenada Bjelicu nakon šeste utakmice bez pobjede čeka otkaz u Speziji

Spezia je trenutačno na 12. mjestu Serie B, bez pobjede u posljednjih šest utakmica

26.08.2013. Bec - Stadion Generali-Arena. Konferencija za medije Nenad Bjelica uoci uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka FK Austria Bec - GNK Dinamo Zagreb. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Talijanski drugoligaš Spezia danas je kod kuće doživjela 0:3 poraz protiv Cagliarija. Niz od šest utakmica bez pobjede, svojom pozicijom najvjerojatnije će platiti hrvatski dvojac, trener Nenad Bjelica i sportski direktor Igor Budan, piše dobro upućeni talijanski novinar Gianluca di Marzio.

Prošlog tjedna momčad u kojoj igra osam hrvatskih nogometaša izgubila je na gostovanju kod Trapanija 1:5 i na 12. je mjestu, daleko čak i od doigravanja na Serie A. Bivši hrvatski reprezentativac Bjelica je prije Spezije vodio bečku Austriju s kojom je izborio čak i plasman u skupinu Lige prvaka pritom izbacivši Dinamo.

Kao njegovi nasljednici spominju se Fabio Gallo i Diego Lopez koji vodi Spezijin podmladak.

U Speziji osam hrvatskih nogometaša

Spezia je klub u vlasništvu Gabrielea Volpija, koji je glavni ulagač u Rijeku. U momčadi Spezije igraju vratari Sluga i Ćorić, zatim Brezovec, Šitum, Mišić, Čanađija, Miloš, Martić te bivši igrač Rijeke Kvržić koji ima bh. putovnicu.