Ronaldo je prvi put promašio gol iz penala, i još pet stvari koje su obilježile njegovu posljednju utakmicu u 2015.

Ronaldo je u karijeri ukupno izveo 102 penala te je 15 puta bio neprecizan

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo gewstures during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 4, 2015.   AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE
FOTO: AFP

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo s dva je gola Real Sociedadu (3:1) donio novu prvenstvenu pobjedu Madridu. Zanimljivo je da je tijekom te utakmice izveo dva penala. Iz prvog pokušaja promašio je okvir gola, što je prvi put da je to napravio otkako je u Realu.

Ukupno je za Kraljevski klub, inače, izveo 55 udaraca s bijele točke te je šest puta bio neprecizan, isto kao i Lionel Messi. Međutim Argentinac je za Barcelonu 44. puta izveo najstrožu kaznu.

102 penala u karijeri

Ronaldo je u karijeri ukupno izveo 102 penala, uključujući i raspucavanja, te je 15 puta bio neprecizan. Posljednji takav bio je Realov 100. nerealizirani penal u prvenstvu. Više od njih promašivali su nogometaši Atletica (117) te Athletic BIlbaoa i Barcelone (108).

Uz to, poslije legendarnog Realovog nogometaša Huga Sancheza (56) postao je drugi noogmetaš koji je zabio 50 ili više puta iz penala u Primeri. Također, Portugalac je od početka prošle sezone zabio najviše golova s bijele točke (14) u ligama petice. Osim ovoga s još je nekoliko zanimljivosti Ronaldo obilježio 17. kolo Primere.

1. Učinak u Primeri posljednje tri godine

2013: 38 golova, 11 asistencija
2014: 38 golova, 13 asistencija
2015: 37 golova, 12 asistencija

2. Najbolji u 2015. godini

Niti jedan nogometaš u ligama petice nije zabio više prvensvenih golova od njega u 2015. godini (37). Kada su u pitanju sva prvoligaška natjecanja onda lista oizgleda ovako: Španjolska (Ronaldo, 37), Kambodža (Chan Vathanaka, 36), Ukrajina (Alex Teixeira, 34), Španjolska (Lionel Messi, 34).

3. Slabiji nego lani

Ronaldo je u ovom peridodu prošle godine zabio 12 golova više, no i to mu je dovoljno da se izjednači na ljestvici strijelaca s Neymarom. Obojica su u prvenstvu dali po 14 golova.

https://www.youtube.com/watch?v=hkcGIaVY_Zo

4. Ispred Messija

Ronaldo je ove godine zabio ukupno 57 golova ( u isto toliko utakmica) za klub i reprezentaciju i završit će godinu kao najbolji strijelac na svijetu.

messi
AFP

5. Voli igrati sa Sociedadom

Ronaldo je zabio 11 golova u posljednjih šest utakmica s Real Sociedadom. U posljednja četiri susreta s ovom momčadi zabio je osam golova.