Nekad je nužno odabrati stranu

Neymar je danas postao prvi Barcelonin igrač s nagradom igrača mjeseca u Španjolskoj

U studenom je napadač zabio pet golova u tri utakmice

Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior celebrates during the UEFA Champions League Final football match between Juventus Torino and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.   AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Brazilac Neymar postao je prvi nogometaš u povijesti Barcelone s nagradom igrača mjeseca španjolskog prvenstva. Nagrada se inače dodjeljuje treću sezonu, a s obzirom na to da Barcelona godinama igra u izvrsnoj formi, te je aktualni prvak, zaista je neobično da niti jedan njihov nogometaš do sada nije nagrađen. Pogotovo ako se uzme u obzir da za klub nastupaju igrači poput Lionela Messija, Luisa Suareza, Inieste i drugih.

Pet golova

Neymar je ovim putem postao 15 napadač kojem je dodijeljena nagrada, a treći put je došla u ruke brazilskih nogometaša. U studenom je zabio pet golova u tri utakmice: dva Villarrealu, jedan Real Madridu i dva Real Sociedadu.

https://www.youtube.com/watch?v=VrdX7wjedMc

Zvijezda Barcelone, poznato je, ove godine igra u izvrsnoj formi. To dokuzuje i 14 golova koje je zabio u isto toliko prvenstvenih kola. Neymar je, podsjetimo, jedan od tri kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu. U borbu za titulu najboljeg nogometaša konkurirat će mu suigrač Messi i Cristiano Ronaldo.