Nizozemac se ne boji i tvrdi da njegova momčad može pobijediti košarkaše Hrvatske

Hrvatska u srijedu navečer (21 sat) igra protiv Nizozemske utakmicu četvrtog kola

08.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 3. kolo, Slovenija - Nizozemska. Charlon Kloof, Jaka Blazic. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U srijedu navečer, hrvatski košarkaši igraju utakmicu četvrtog kola EuroBasketa protiv Nizozemske. Nizozemci imaju pobjedu protiv Gruzije, te poraze protiv Makedonije i Slovenije.

Charlon Kloof, 25-godišnji nizozemski bek smatra da Nizozemska može nadigrati Hrvatsku.

“Zašto ne? Oni imaju petoricu na terenu, mi imamo petoricu. Oni moraju nas čuvati, kao i mi njih. Šanse su uvijek 50-50. Barem za mene. Mi nemamo što izgubiti, a oni su domaćini. Svi od njih očekuju pobjedu. Uvjeren sam da će biti motivirani. Ne možeš tražiti više nego igrati protiv momčadi najviše razine koja je motivirana. Sad je vrijeme da pokažemo što možemo”, kaže Kloof.

“Veselim se što ću igrati protiv igrača koji igraju u NBA ligi ili će igrati. S obzirom na to da i ja želim tamo igrati, veselim se što ću se moći uspoređivati s njim.”
Iz Hrvatske nikoga nije želio izdvojiti kao posebnu opasnost.
“Volim način na koji igraju. Volim košarku i uživam gledati momčadi koje igraju dobro, kao što su Grčka, Hrvatska, Francuska. Uživam se nadigravati s njima, jer im mogu pokazati da sam jednako dobar kao oni, ili čak i bolji.”