Nizozemski i rumunjski tenisač omogućili Ivanu Dodigu i Marcelu Melu polufinale Mastersa

Hrvat i Brazilac će u sljedećem meču igrati protiv indijsko-rumunjskog para

Brazil's Marcelo Melo (L) and Croatia's Ivan Dodig (R) play against Poland's Marcin Matkowski and Serbia's Nenad Zimonjic during their men's doubles group stage match on day six of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 20, 2015.  / AFP / GLYN KIRK
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo treću će godinu zaredom igrati u polufinalu ATP “mastersa” u Londonu.

Nakon što je hrvatsko-brazilski par obavio svoj dio posla u dvoboju posljednjeg, 3. kola skupine “Fleming/McEnroe” 3-6, 7-5, 10-6 pobjedom protiv Poljaka Marcina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića, dočekalo je i pomoć Nizoemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua koji su u posljednjem susretu skupine sa 6-4, 7-5 svladali Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Dodig i Melo su tako s dvije pobjede i jednim porazom zauzeli drugo mjesto u skupini iza Rojera i Tecaua koji su s tri pobjede prošli u polufinale kao pobjednici skupine. Herbert i Mahut su s omjerom 1-2 završili kao treći, dok su Matkowski i Zimonjić izgubili sva tri svoja susreta u Londonu ove godine.

Lanjski finalisti

Dodig i Melo će u subotu od 13 sati u polufinalu igrati protiv pobjendika skupine “Ashe/Smith”, Indijca Rohana Bopanne i Rumunja Florina Mergee, dok će Rojer i Tecau u polufinalu za suparnike imati najuspješniji par svih vremena, američke blizance Boba i Mikea Bryana.

Dodig i Melo će tako treću godinu zaredom igrati u polufinalu “mastersa”. Prije dvije godine su izgubili u polufinalu, a lani u finalu.