Nizozemski stručnjak obrušio se na Kloppa i optužio ga za veliki broj ozljeda

Jedanaest nogometaša Liverpoola je ozlijeđeno, a među njima je i Lovren

FOTO: AFP

Preko Twittera, na novog trenera Liverpoola se obrušio njegov kolega – Nizozemac Raymond Verheijen. Dotični je nogometni trener, ali prije svega stručnjak za fizičku pripremu. Godinama je radio u tandemu s Guusom Hiddinkom, pratio ga dok je vodio reprezentacije Nizozemske, Južne Koreje i Rusije. Radio je čak u Barceloni, kao i Chelseaju i Manchester Cityju, a ujedno kao savjetnik pomaže Bayernu za pripremu Arjena Robbena. Dakle, čovjek zna što priča.

Predvidio kaos

I njegove misli se nikako neće svidjeti Kloppovim ljubiteljima. Još je pred Božić najavio da će Liverpool pogoditi veliki broj ozlijeda i to sve zbog Kloppove nemarnosti. Prema Nizozemcu, on jednostavno nije uzeo u obzir velik broj utakmica koje su Redsi imali u kalendaru krajem godine i natjerao je momčad da igra presing, a samim time i mnogo više trči tijekom utakmice.

“Već ranija istraživanja su dokazala da dolaskom novog trenera dolazi do većeg broja ozlijeda. Igrači se žele dokazati novom treneru, ali on je morao uzeti sve ranije faktore u obzir i odustati od stila igre kojeg je koristio u Dortmundu. Napravio je ogromnu pogrešku, jer su igrači se više umarali, a kako krajem sezone je kalendar zgusnut, nisu imali vremena za oporavak. Nagomilani umor je najveći razlog za ozlijede mišića i ne treba biti Einstein da bi zaključili da je Klopp donio neke pogrešne odluke. Nije problem u njegovim treninzima, već uvođenje novog sustava igre u potpuno pogrešnom trenutku”, objasnio je Nizozemac na Twitteru.

https://twitter.com/raymondverheije/status/685059610789609472/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Podsjetimo, van stroja su – Philippe Coutinho, Jon Flanagan, Mama Sakho, Martin Skrtel, Joe Gomez, Jordan Henderson, Jordan Rossiter, Daniel Sturridge, Divock Origi, Danny Ings i Dejan Lovren.