Njemačka reprezentacija provela je noć u svlačionicama na Stade de France

Selektor Olivier Bierhoff nije dao igračima da odu u hotel zbog sigurnosti

FOTO: Screenshot

Njemačka nogometna reprezentacija provela je noć na Stade de France gdje su ih tijekom prijateljske utakmice zatekli teroristički napadi. Policija im je zbog sigurnosnih razloga zabranila povratak u hotel, objavili su francuski mediji.

“Odlučili smo ne kretati se Parizom, htjeli smo izbjeći svaki rizik i ostali smo u svlačionicama”, izjavio je selektor Oliver Bierhoff, po povratku reprezentacije na aerodrom.

Igrači šokirani

Igrači su, kaže, šokirani i vrlo anksiozni. Čuli su eksplozije ali nisu znali da je riječ o terorizmu dok ih nisu potjerali u svlačionice. Još nisu odlučili hoće li i kada odigrati meč s Francuskom, Bierhoff je za to da se odigra “kako napadači ne bi pobijedili”.

Reprezentacija je otišla sa stadiona tek ujutro, u 8 sati, i uz najviše sigurnosne mjere poletjeli su za Frankfurt. Ne samo da je upitno hoće li se igrati prijateljska utakmica Engleske i Francuske u utorak, već i Nijemci razmišljaju o otkazivanju dvoboja protiv Nizozemske.

“Povratak u Njemačku, nevjerojatno što se jučer dogodilo. Ovaj svijet je sje*an”, poručio je na Twitteru njemački reprezentativac Mats Hummels, nakon povratka u Frankfurt.

‘Vidjet ćemo hoćemo li igrati s Nizozemskom’

Njemački nogometni savez trenutačno ima privremenog predsjednika, dr. Reinhard Rauball jer je Wolfgang Niersbach podnio ostavku zbog sumnju u koruptivne radnje.

“Vidjet ćemo hoćemo li igrati s Nizozemskom u utorak, razgovarat ćemo s momčadi i vidjeti u kakvom su stanju igrači. Ja bih da se igra, kako ne bismo dopustili tim ljudima koji su krivi za ovo da pobijede u svojoj borbi”, rekao je dr. Rauball.

Preko dana evakuirani iz hotela

Nije to bio jedino šok za Nijemce u Parizu, osim što su prenoćili na stadionu, na dan utakmice su zbog dojave o bombi evakuirani iz hotela. Ta dojava se pokazala lažnom. Bombe su odjeknule nekoliko sati kasnije…

https://vine.co/v/iBb2x00UVlv