Nogometaši Dinama pobjedom nad Splitom napravili su novi korak prema obrani naslova

Gol za pobjedu 1-0 postigao je Marko Pjaca u 63. minuti

28.02.2016., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 24. kolo, GNK Dinamo - RNK Split. Marko Pjaca, Aleksandar Miljkovic. 
 Photo:
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Dinama svladali su s 1-0 Split na svojem terenu u 25. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Tri boda Modrima donio je Marko Pjaca prekrasnim golom u drugom poluvremenu.

Splićanin su utakmicu u Maksimiru počeli u obrambenoj formaciji i koncentirali se na zaustavljanje pokušaja Modrih i pokušavali zaprijetiti preko protunapada. Najaktivniji u tom stilu igre kod Splita bio je Bagarić, no njegove pokušaje uspjela je zaustaviti obrana Modrih.

Momčad Zorana Mamića držala je posjed lopte, ali nije uspjela opasno zaprijetiti u prvom poluvremenu. Tek vrijedi izdvojiti pokušaje Roga i Soudanija, ali oni nisu uspjeli zatresti mrežu. Obrana Splita izdražala je sve do 63. minute, a tada ju je probio jedan od najboljih igrača Dinama Marko Pjaca koji se drublingom oslobodio braniča i neobranjivim udarcem svladao golmana Splita Zagorca.

To je Pjaci bio tek prvi pogodak za Dinamo ove sezone.

brzo nakon što su primili taj gol, Splitovci su pokušali uzvratiti preko Špehara, ali Eduardo brani njegov udarac. Pjaca je u završnici susreta moga i do drugog gola, ali njegov udarac je blokiran pa je utakmica završena 1-0.

Modri na plus pet

Dinamo sada ima 54 boda, a drugoplasirana Rijeka 49. Treći Hajduk ima 42, a Split je nakon ovog poraza i dalje četvrti s 36 bodova.