Nogometaši Seville izborili su finale španjolskog Kupa i veliki okršaj s Barcelonom

Sevilla je izborila finale s ukupnom pobjedom od 6-2 nad Celtom

Celta Vigo's goalkeeper Sergio Alvarez (C) tries to stop a shot of Sevilla's Portuguese midfielder Daniel Carrico (3rd L) during the Spanish league football match RC Celta de Vigo vs Sevilla FC at the Balaidos stadium in Vigo on February 7, 2016. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA / AFP / MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Nogometaši Seville izborili su plasman u finale španjolskog Kupa kralja u kojemu će se za trofej boriti s aktualnim prvakom Barcelonom. Sevilla je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici odigrala 2-2 na gostovanju kod Celte u Vigu i obranila uvjerljivo vodstvo od 4-0 iz prve utakmice.

Nogometaši Celte jako dobro su započeli utakmicu i u 55. minuti imali vodstvo od 2-0. Oba pogotka za domaćine postigao je Iago Aspas. No, njihova nada u čudo kratko je trajala jer je Ever Banega u 57. minuti smanjio na 2-1, a Jevhen Konopljanka je tri minute prije kraja izjednačio.

barcelona je u polufinalu s ukupnih 8-1 izbacila Valenciju. U prvoj utakmici momčad Luisa Enriquea pobijedila je s čak 7-0, a u drugoj u pričuvnom sastavu odigrala 1-1.