Nekad je nužno odabrati stranu

Nogometni svijet ujedinjen u podršci Eriksenu. Ljude se poziva da prestanu dijeliti snimke užasnog događaja

Javili su se i naši reprezentativci

A Denmark fan holds up Denmark's midfielder Christian Eriksen's jersey during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija, engleska legenda Gary Linker i slavni napadač Didier Drogba samo su neke od osoba iz svijeta nogometa koje su uputile svoje najbolje želje Christianu Eriksenu nakon što se danski veznjak srušio tijekom utakmice Euro 2020 protiv Finske.

Cijela hrvatska nogometna reprezentacija, Hrvatski nogometni savez i hrvatski navijači mole za Christiana Eriksena, objavio je HNS. Emojie molitve bila je poruka Luke Modrić i Brune Petkovića.

Muamba zna kako je Eriksenu

“Bori se za svoj život #eriksen molimo se za tebe, poručio je bivši napadač Chelsea i reprezentacije Obale Bjelokosti Didier Drogba. Oglasio se i Fabrice Muamba, bivši veznjak Boltona, koji se u ožujku 2012. srušio za vrijeme utakmice protiv Tottenhama.

Muamba je bio čak 78 minuta bez funkcije srca, ali je začuđujuće preživio. Danas je kratkom porukom poželio Eriksenu ozdravljenje. “Molim te Bože”, napisao je Muamba na twitteru.

Bivši španjolski reprezentativac Cesc Fabregas tweetao je četiri emojija u molitvi. ‘Bože, ovo izgleda zaista strašno”, napisao je Gary Lineker na Twitteru.

Ne dijeliti strašan video

Nizozemski veznjak Marten de Roon zamolio je sve korisnike društvenih mreža da prestanu dijeliti Eriksonove video zapise. “Ovo je srceparajuće za vidjeti. Molim vas prestanite dijeliti videozapise Christiana ili njegove djevojke i isključite kamere,” napisao je veznjak Atalante.

Bivši njemački reprezentativac Mesut Ozil napisao je: ‘Šokiran sam. Svi smo s tobom, Christian Eriksen. Molim te, budi dobro.” Oglasili su se i Jesse Lingard, Sergio Reguilon, Kepa Arrizabalaga, Victor Wanyama, Achraf Hakimi….svi s jednom željom. Da Eriksen preživi.

Budan je i stabilan

Danski veznjak se srušio u posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u. Suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Intera srušio se sam od sebe. Eriksen je pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem.

Danski i finski reprezentativci, kao i gledatelji na stadionu ostali su u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju. Eriksen je na nosilima potom iznesen s terena, a utakmica je prekinuta.

Prema prvim informacijama Eriksen je u svjesnom stanju iznijet sa terena, a britanski mediji tvrde da je fotoreporter Reutersa snimio kako Eriksen podiže ruku u trenutku kada su ga na nosilima iznosili sa terena. Danski nogometni savez također je objavio da je Eriksen budan i stabilan.