Norvežani povukli žalbu na polufinalnu utakmicu Eura (a žalili su se jer je na terenu bilo previše protivničkih rukometaša)

Nijemci su u polufinalu nakon produžetka svladali Norvešku s 34:33

FOTO: Screenshot: You Tube

Norveški rukometni savez povukao je žalbu zbog neregularne završnice polufinalne utakmice Europskog prvenstva u Poljskoj, čime je okončana mogućnost izbijanja vrlo ozbiljnog skandala.

Podsjetimo, Nijemci su u polufinalu nakon produžetka svladali Norvešku s 34:33, ali u završnim su sekundama imali na terenu viška igrača. Uoči zadnjeg napada Ernst Simon je navukao dres kao golman-igrač, ali vratar Andreas Wolff nije napustio teren.

Devetorica na terenu

Potom je još jedan igrač utrčao u teren, pa je Njemačka okončala dvoboj s čak devetoricom. U normalnim okolnostima, Nijemcima bi bili isključeni igrači koji su bili nelegalno na terenu, pa bi Norvežani zadnjih pet sekundi utakmice imali sedam igrača na pet.

“Ako imate igrača viška u polju, to utječe na utakmicu. Da je ovo bila ligaška utakmica, sigurno bi se morala ponoviti. Nema sumnje da se radi o kršenju pravila”, rekao je norveški izbornik Gunnar Pettersen.

Norvežani su uložili žalbu, ali su je u subotu, u duhu fair-playa, i povukli. To znači da će u nedjelju u15 sati definitivno igrati utakmicu za treće mjesto protiv Hrvatske, dok će se za zlato boriti Njemačka i Španjolska.