Novinar L'Equipea koji je intervjuirao Đokovića: 'Dobili smo jasne upute, nismo ga smjeli ništa ispitivati o koroni'

Novinar je potvrdio da je Đoković tijekom intervjua nosio masku

Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays against Greece's Stefanos Tsitsipas during their men's singles semi-final tennis match on Day 13 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 9, 2020. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
FOTO: AFP

Ne prestaje drama oko najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji trenutačno čeka odluku australskog ministra imigracije Alexa Hawkea o tome hoće li mu viza za boravak u Australiji biti ukinuta ili će moći nastupiti na prvom Grand Slamu sezone.

U međuvremenu, tenisač je priznao da je zaražen dao intervju za francuski L’Equipe 18. prosinca, istovremeno tvrdeći da nije znao da je zaražen kada je djeci dijelio pehare dan nakon što je dobio pozitivan test, 17. prosinca. Međutim, prema PCR testu kojeg je ustupio australskom sudu, Đoković je testiran 16. prosinca i istog je dana dobio rezultate.

Novinar francuskog lista L’Equipe Franck Ramella je u tekstu na portalu opisao je što se događalo tijekom spornog intervjua. Prema njegovim riječima, Đoković je tijekom fotografiranja s trofejem urlao ispred kamere kako bi što uvjerljivije ispao na fotografijama. Kaže, na fotografiranju nije imao masku, ali tijekom intervjua jest.

‘Dobili smo jasne upute’

“U jednom trenutku smo ga pitali da skine masku kako bismo ga mogli slikati za vrijeme razgovora u opuštenom izdanju, ali je to odbio. Tijekom čitavog trajanja intervjua nosio je masku i nije ju skidao. Osim toga, prije dolaska u Beograd dobili smo jasne upute da ga ne ispitujemo ništa o koronavirusu i putu u Australiju jer je to, kako su nam rekli, vrlo osjetljiva tema”, tvrdi Ramella.

Podsjetimo, Đoković se danas oglasio na Instagramu i u podužoj objavio pokušao opravdati svoje postupke nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus.

“Otkazao sam sudjelovanje na svim drugim događajima, osim intervjua za L’Équipe. Osjećao sam obavezu odraditi intervju za L’Équipe jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja”, poručio je, između ostalog.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)