O onoj utakmici rukometaša protiv Poljske i dalje se priča, a evo što kaže Ante Kostelić

Prije nego što se posvetio skijanju Ante Kostelić je bio rukometaš i rukometni trener

FOTO: Screenshot

Brončana medalja hrvatskih rukometaša na Europskom prvenstvu u Poljskoj i dalje je jedna od vodećih sportskih tema u zemlji. Svoj sud je dao i Ante Kostelić Gips, otac i trener najboljih hrvatskih skijaša svih vremena Janice i Ivice Kostelića.

Prije nego što se u potpunosti posvetio skijanju Ante Kostelić je bio rukometaš i rukometni trener. Vodio je, između ostalih, i RK Zagreb, Medveščak, Celje, rukometašice Osijeka… Svakako je stručan da kaže svoje mišljenje o posljednjem uspjehu rukometne reprezentacije, a upravo su to od njega tražili na Facebook stranici sljemenskog skijališta.

“Naigrao sam se rukometa”

Naravno, i Kostelića je najviše oduševila pobjeda protiv Poljske (37-23) u posljednjoj utakmici drugog kruga. Iako je malo tko vjerovao da mogu pobijediti domaćina prvenstva s barem 11 golova razlike, što je bio uvjet da prođu u polufinale, Kauboji su odigrali briljantnu utakmicu i ušli u borbu za medalje.

“Mislim da je Horvat rekao da je igrao puno ludih utakmica. Ja nisam bio reprezentativac, ali sam se naigrao dosta rukometa na visokoj razini i nikad nisam vidio onakvu utakmicu kakva je bila ona u kojoj smo pobijedili s 14 razlike, ali baš nikad. Ta utakmica je bila neviđeni šou”, istaknuo je Kostelić prije no što je nastavio voditi trening sina Ivice na Sljemenu.

Dok čekamo zahlađenje i novi snijeg Ivica trenira, a Ante komentira broncu naših rukometaša 󾟛

Gepostet von Skijalište Sljeme am Dienstag, 2. Februar 2016